28 augustus 2019

Voor een kantoorruimte wordt in de meeste gevallen maandelijks een huurbedrag overgemaakt. Toch wordt er wel eens gedacht dat je op deze manier meer geld kwijt bent dan wanneer je een pand zou kopen. Wanneer je iets koopt, investeer je tenslotte het geld in plaats van dat het op gaat aan de huur. Toch klopt dit niet helemaal. Wanneer je een kantoorruimte huurt, heb je bijvoorbeeld al veel meer flexibiliteit dankzij het huurcontract. Als er iets aan het pand gedaan moet worden bijvoorbeeld, kun je hier de huisbaas voor inschakelen en hoef je zelf niet aan de slag. Maar dat niet alleen, want er zitten meer voordelen aan het huren van een bedrijfspand.

Voordat je kunt bepalen wanneer het huren of kopen voordeliger voor je is, is het goed om te bedenken hoe groot het kantoor moet zijn. Wanneer het kantoor kleiner is dan 500 m2, zijn er een hoop kantoorpanden die je kunt huren. In tegenstelling tot het aantal kantoorpanden dat je kunt kopen onder dit aantal vierkante meters.

Een ander belangrijk punt is natuurlijk het aantal werkplekken dat je nodig hebt. Is de kans groot dat je binnenkort meer werkplekken nodig hebt omdat je gaat groeien? Ook dan is het voordeliger om een pand te huren. Op die manier ben je namelijk een stuk flexibeler dan wanneer je een pand koopt.

Bij Deskfinder maken we het vinden van een kantoorpand makkelijker voor je door verschillende zoekfuncties toe te voegen. Zo kun je onder andere een bedrijfspand vinden op het aantal vierkante meters en het aantal werkplekken dat je nodig hebt.

Neem contact met ons op

Locatie

Uiteraard speelt de locatie ook een belangrijke rol. Op de populaire locaties ligt zowel de koop- als huurprijs een stuk hoger. In de meeste gevallen worden deze panden niet eens verkocht, maar alleen voor de huur aangeboden. Het huren van een pand op een A-locatie is vaak ook een stuk aantrekkelijker, omdat je zo veel meer verschillende panden met elkaar kunt vergelijken.

Ook hierbij maken we het bij Deskfinder.nl zo gemakkelijk mogelijk voor je. Dankzij de handige zoekfilters is het ook mogelijk om op locatie te zoeken. Zo kun je de panden gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Belangrijke voorzieningen

Tot slot zijn natuurlijk ook de voorzieningen in een kantoorruimte erg belangrijk. Via Deskfinder.nl zijn de resultaten ook hierop te filteren. Zo kun je een kantoorpand kiezen waarbij je rekening kunt houden met bijvoorbeeld de volgende opties:

  • Extra ruimte om te vergaderen
  • Parkeerplekken
  • Receptie
  • Restaurant of koffiebar
  • Bereikbaarheid met het openbaar vervoer
  • Aanwezigheid van keuken
  • Toiletten en douches

Ga naar Deskfinder.nl om zelf op zoek te gaan naar de kantoorruimte die bij jou past, of neem contact met ons op.