Kantoorruimte huren Wilhelminakade 143, Rotterdam | Deskfinder.nl

Wilhelminakade 143

Omschrijving

Algemeen
De Rotterdam verrees op de Wilhelminapier, waar vandaan tussen 1873 en 1973 tienduizenden Europeanen met de Holland Amerika-Lijn (HAL) naar Amerika zijn geëmigreerd. De naam van het project verwijst dan ook naar het vlaggenschip van de HAL: De Rotterdam. Het gebouw maakt deel uit van de transformatie van de pier tot woon– en werkgebied. Het kan worden gezien als een verticale stad met een mix van verschillende functies in een gebouw. Daardoor ontstaat 24 uur per dag bedrijvigheid. Na jarenlange planvorming is eind 2009 de bouw van een van de grootste gebouwen van Nederland begonnen.

Het gebouw ‘De Rotterdam’ is gerealiseerd op een bijzondere locatie, direct aan de Rivier de Maas op de Wilhelminapier te Rotterdam. Het gebouw is ontworpen door OMA Architecten en MAB Development en is samen met OVG Projectontwikkeling ontwikkeld. Het gebouw bestaat uit hoogwaardige kantoren, luxe appartementen, vier sterren designhotel, winkels, horeca, fitness en culturele functies. Tevens is het gebouw van voldoende parkeergelegenheid voorzien door een inpandige parkeergarage. Daarom wordt “De Rotterdam” ook wel de verticale stad aan de Maas genoemd. In totaal omvat het gebouw circa 160.000 m² b.v.o. verdeeld over 3 torens. De beschikbare kantoorruimte bevindt zich in de Oost-Toren.

De highrise van de ‘Oost– Toren’ biedt ruimte aan ondernemingen die de dynamiek van de stad en zicht op de wereld nodig hebben. De uitzichten over stad en haven, vanaf elke verdieping, zijn fenomenaal. Op en rond de Kop van Zuid zijn veel grote (internationale) merk- en bedrijfsnamen gevestigd in de sectoren maritiem, telecom, IT, energie, juridische, fiscale en financiële dienstverlening, architectuur en cultuur. Het business klimaat is uitstekend.

Locatiegegevens
Kantoorgebouw ‘De Rotterdam’ is gelegen op het bruisende Kop van Zuid, met tal van landmarks zoals gebouw Montevideo, Las Palmas, De Maastoren, de Cruise Terminal, Hotel New York, theater Luxor en woontoren New Orleans. Tevens is de pier voorzien van een grote diversiteit aan hoogwaardige horecagelegenheden. Door de combinatie van functies (wonen/werken/verblijven) kunnen we spreken van een dynamische plek in de stad.

Met de komst en de nog in aanbouw zijnde woontorens is het bewonersaantal op de Kop van Zuid in de afgelopen jaren enorm gestegen. De Kop van Zuid telt op dit moment 1.115 inwoners. Deze bewoners hebben een relatief hoog opleidings- en inkomensniveau.

‘De Rotterdam’ bevindt zich op een uiterst strategische zichtlocatie in de stad. Parkeren kan in de inpandige garage. Trams, taxi’s en watertaxi’s, metro’s en bussen rijden af en aan. Het Centraal station en Rotterdam – The Hague Airport zijn snel en goed bereikbaar.

Bereikbaarheid
Per auto
De locatie is per auto goed bereikbaar vanuit Rotterdam via de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Vanaf de rijkswegen A15, A16 en Laan op Zuid.

Per openbaar vervoer
Het metro/tram station Wilheminaplein is op loopafstand gelegen, waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer uitstekend te noemen is. Het centrum van Rotterdam is binnen 7 minuten te bereiken.

Indeling
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 160.000 m². Voor de verhuur
is momenteel circa 2.863 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar, als volgt verdeeld:

27ste verdieping ca. 1.135 m² kantoorruimte v.v.o.
29ste verdieping ca. 575 m² kantoorruimte v.v.o.
32ste verdieping ca. 1.153 m² kantoorruimte v.v.o.

Op de 43e verdieping behoort het tot de mogelijkheden voor het huren van archiefruimten.

Voorzieningen
Het object zal worden opgeleverd inclusief:
– representatieve imposante entreehal;
– een modulaire systeemmaat van 1,8 meter met als basis per 3,6 meter een regelunit voor de
klimaatinstallaties;
– systeemplafond in kantoorruimte met ingebouwde daglicht afhankelijke verlichtingsarmaturen
met aanwezigheidsdetectie;
– verwarming en koeling middels luchtbehandelingsinstallaties;
– gevel zonder te openen delen, warmte isolerende beglazing;
– liftengroep low-rise 4 liften high-rise 4 liften;
– pantryaansluiting op iedere verdieping;
– afgewerkte luxe sanitaire groepen per verdieping;
– vlakke anhydrietvloer;
– computervloerstroken van 600 mm + wandgoten;
– droge blusleiding en brandslanghaspels per verdieping.

Voorwaarden en condities
Huurprijs
Vanaf € 215,00 per m² per jaar, exclusief b.t.w.

Huurprijs archief
€ 80,00 per m² per jaar, exclusief b.t.w.

Huurprijs parkeren
Het gebouw beschikt over een vijflaagse inpandige parkeergarage, welke rechtstreeks is verbonden met de centrale entree van het gebouw. De parkeergarage wordt geëxploiteerd door Q Park. €2.275,00 per plaats per jaar, exclusief b.t.w.

Huurtermijn
In overleg bespreekbaar.

Huurbetaling
Per kwartaal vooruit.

Oplevering
Per direct.

Voorschot servicekosten
€ 42,00 per m² per jaar, excl. b.t.w. als voorschot voor leveringen en diensten met jaarlijkse nacalculatie.

Energielabel
Het gebouw beschikt over een energielabel A++.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurgarantie
Een huurgarantie ter grootte van 3 maanden huur vermeerderd met servicekosten en BTW dient gesteld en afgegeven te worden door een erkende Nederlandse bankinstelling.

Omzetbelasting
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting. Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Lees meer Lees meer

Plan een bezichtiging of stel een vraag