Weena-zuid 106, Rotterdam | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Weena-zuid 106

Omschrijving

Algemeen
Gebouw “Weena” is gelegen in het meest dynamische deel van het zakencentrum van Rotterdam, het RCD, te midden van bedrijven als Unilever, Nationale Nederlanden en Shell. Door deze centrale ligging in het centrum zijn alle secundaire voorzieningen waaronder winkels, restaurants, banken, openbaar vervoer en hotels op loopafstand gelegen. Het nieuwe centraal station Rotterdam bevindt zich op 3 minuten lopen.

Gebouw Weena dateert uit 1968 en is 124m lang en 31 m hoog. Medio 2021 heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden met onder andere het vervangen van het glas en plaatsen nieuwe koelmachines. Gebouw Weena bestaat uit winkelruimte op de begane grond en kantoorruimte op de eerste tot en met de achtste etage. Tevens is er een inpandige parkeergarage welke door Q-Park wordt geëxploiteerd. De kantoorruimte is bereikbaar via 2 opgangen. Op dit moment is kantoorruimte beschikbaar op de de verdiepingen 3, 4, 6 en 7.

Locatiegegevens
Auto
Per auto is ‘gebouw Weena’ goed bereikbaar. Vanaf de ring Rotterdam-Noord is onderhavig gebouw bereikbaar via de Schiekade en de Maastunneltraverse. Rotterdam The Hague Airport ligt op 15 autominuten afstand.

OV
De bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Het centraal station, knooppunt van trein-, metro-, tram- en busverbindingen, ligt op nog geen 3 minuten loopafstand. Het centraal station van Rotterdam en het gebied in de directe omgeving is grootschalig integraal vernieuwd.

Indeling
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 16.940 m². Voor de verhuur is momenteel circa 6.051 m² beschikbaar.

Kantoorruimte
verdieping 3 (unit 3AD) ca. 973 m²
verdieping 4 (unit 4AD) ca. 973 m²
verdieping 6 (unit 6C2) ca. 1.270 m²
verdieping 7 (unit 7A) ca. 973 m²
verdieping 7 (unit 7B) ca. 1.038 m²
verdieping 7 (unit 7C) ca. 824 m²

Het gebouw in ingemeten conform NEN 2580. Metrages zijn bepaald als v.v.o. inclusief omslag algemene ruimte.

Archiefruimte
Naast kantoorruimte is er ook nog archiefruimte in het gebouw beschikbaar gelegen op de eerste etage aan de oostzijde van het gebouw. Ruimte is te huur vanaf circa 50 m².

Parkeren
Parkeernorm 1:105 m² v.v.o.

Dit object beschikt over een parkeergarage welke wordt geëxploiteerd door Q-park. Huurder dient contractafspraken te maken met derde partij (Q-park). Momenteel is er nog beschikbaarheid om extra parkeerplaatsen te huren in voornoemde garage alsmede in de onder het Kruisplein gelegen parkeergarage.

Voorzieningen
De beschikbare kantoorruimte worden in de basis in de huidige staat aangeboden, hetgeen inhoudt inclusief de navolgende voorzieningen:
– 2 representatieve centrale entree op de begane grond met zitjes;
– een van de entrees is voorzien van een bemande receptie;
– liften;
– gladde betonvloeren geschikt voor het aanbrengen van vloerafwerking;
– gerenoveerde toiletten;
– kabelgoten met elektra aansluitingen en ruimte voor databekabeling;
– systeemplafond*;
– TL-5 verlichtingsarmaturen;
– mechanische ventilatie;
– verwarming en koeling d.m.v. inductie-units (compleet nieuwe installatie);
– nieuwe beglazing.

Op de 3e en 4e verdieping wordt de kantoorruimte min of meer turn-key aangeboden. Dit houdt in inclusief het aanwezige inbouwpakket (vloerafwerking, scheidingswanden, keuken, databekabeling etc.). Indien er aanpassingen aan het opleveringsniveau zijn gewenst gaan wij hierover graag in gesprek.

Etage 6 wordt casco opgeleverd voorzien van nieuw systeemplafond met verlichting.

De kantoorruimte op de 7e verdieping voorziet op dit moment niet in een systeemplafond. Op deze etage zijn de installaties in het zicht en is het constructieplafond voorzien van een akoestisch spuitplafond. Hierdoor heeft de kantoorruimte op deze verdieping een meer industriële look en feel. Uiteraard is het ook mogelijk deze kantoorruimte met een systeemplafond op te leveren.

Huurprijs
Afhankelijk van de staat van oplevering varieert de huurprijs van € 190,- tot € 205,- per m² per jaar.
De huurprijs voor de archiefruimte bedraagt € 80,- per m² per jaar te vermeerderen met b.t.w.

Bovengenoemde prijzen te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde b.t.w. en servicekosten. Indien de b.t.w. niet kan worden verrekend dan zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Voorschot servicekosten
€ 59,– per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met b.t.w. ten behoeve van verwarming, koeling, schoonhouden buitenzijde en algemene ruimte, onderhoud technische installaties, eigen elektraverbruik en receptiediensten, exclusief schoonhouden gehuurde ruimte.

In de servicekosten zijn de navolgende leveringen en diensten opgenomen:
– stadsverwarming/elektra/water;
– vuilafvoer;
– schoonhouden van de algemene ruimten;
– glazenwassen aan de buitenzijde;
– onderhoud toiletten;
– klein onderhoud;
– beveiliging/surveillance;
– liftonderhoud;
– technische installaties;
– onderhoud toegangsdeuren;
– onderhoud brandblusvoorzieningen;
– ongediertebestrijding;
– receptiediensten;
– administratiekosten 5%.

Energielabel
Het kantoorgebouw beschikt over energielabel A.

Huurtermijn
5 jaar + 5 optiejaren.

Huurgarantie
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden huur en servicekosten inclusief b.t.w.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Over de huurprijs zal b.t.w. in rekening worden gebracht. Indien b.t.w. niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijzen.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model februari 2015. Met bijbehorende algemene voorwaarden en aangevuld met de bepalingen van verhuurder.

Internet
Tevens vindt u nog meer informatie op: gebouwweena.nl

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 190 /m2/jaar

Servicekosten € 59 /m2/jaar

Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 6.051 m2 (in units vanaf 824 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 4 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag