Rijnhavenkade , Rotterdam | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Rijnhavenkade

Omschrijving

Betreft
Circa 1.988,50 m² bruto verhuurbare kantoorruimte gelegen op de 1e en 2e verdieping van The View. The View bestaat uit twee fasen: de eerste fase omvat het Bay House appartementencomplex, het Eurostars 5* hotel en een groot aantal commerciële ruimtes zoals kantoren, winkels en horecagelegenheden, die zich momenteel in de afrondingsfase bevinden.

De tweede fase bestaat uit Porter House, dit is een hoogbouw woontoren met een commercieel programma in het basement waaronder kantoren, een Jumbo supermarkt en een additionele supermarkt, met een prognose van bouwstart eind 2024.

Deze ontwikkeling zal de vitaliteit van het Kaapkwartier vergroten. Bovendien is aangekondigd dat het Nederlands
Fotomuseum in het historische Santos-gebouw zal worden gevestigd en dat er ruimte is voor meer dan 6000 woningen in het gehele Rijnhaven-gebied.

Locatie
The View ligt aan de Rotterdam Rijnhaven: een moderne waterkantontwikkeling op het Katendrecht-schiereiland in het Rijnhavengebied van Rotterdam. Hier vindt u winkels, restaurants, bars, hotels en appartementen die een panoramisch uitzicht bieden op de Rotterdam Rijnhaven en de Wilhelminapier.

Bereikbaarheid
The View is gemakkelijk toegankelijk. Met de trein vanaf het naastgelegen Rijnhaven metrostation heeft u een snelle verbinding naar het stadscentrum en andere locaties, zoals het WTC (4 minuten), Rotterdam Centraal Station (10 minuten) en Blaak (12 minuten).

Rotterdam Centraal Station maakt deel uit van het hoogontwikkelde spoornetwerk van Nederland, waaronder de Eurostar hogesnelheidstrein van Rotterdam naar Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen.

Met de auto is de Rotterdam Rijnhaven verbonden met een aantal snelwegen. In zuidelijke richting verbindt de E19 snelweg de stad met Antwerpen en Brussel, terwijl de A4 u noordwaarts naar Den Haag en Amsterdam brengt, en de A15 loopt naar Utrecht en het oosten van Nederland.

Ontdek het Kaapkwartier, een nieuwe ontwikkeling op het schiereiland Katendrecht, met beschikbare kantoren, winkelen eetruimtes, ruime terrassen, een ondergrondse parkeergarage en een adembenemend uitzicht op de Maas. Deze spectaculaire herontwikkeling biedt perfect gelegen kantoren en horecaruimtes langs de Rijnhavenkade en winkelruimtes langs de Bundweg, waardoor u de levendigheid van werken in het Kaapkwartier kunt ervaren.

Bay House appartement
Het high-end appartementencomplex bestaat uit 110 appartementen. Op de begane grond is er ongeveer 7.035 m² aan winkel- en horecaruimte. Daarnaast bevindt zich in dit gebouw de ingang van de ondergrondse parkeergarage.

Eurostars 5* Hotel
Het hotel in The View trekt toeristen en zakenreizigers naar de regio, stimuleert de lokale horecasector en promoot Rotterdam als een aantrekkelijke bestemming. De voorzieningen van het hotel, zoals het rooftoprestaurant en -bar, de wellnessfaciliteiten en de conferentieruimtes, verrijken het aanbod van de stad en maken het aantrekkelijker voor zowel bewoners als bezoekers.

Porter House
In de tweede fase van The View bevindt zich Porter House, deze is kenmerkend door zijn krachtige, rationele en repetitieve architectuur, verwijzend naar het industriële verleden van de Pols van Katendrecht. Deze nieuwe toren beschikt over 262 appartementen, 5.000 m² BVO aan kantoorruimte en 5.500 m² aan diverse winkelvoorzieningen, waaronder een Jumbo Supermarkt. Onder het complex bevindt zich een parkeergarage met ongeveer 49 plaatsen voor bewoners.

Toekomstige ontwikkeling
De ontwikkeling in en rondom de Rijnhaven is in volle gang en de contouren van hoe de Rotterdamse Rijnhaven het al levendige stadscentrum verder zal versterken, worden steeds zichtbaarder. In maart 2020 heeft de gemeente Rotterdam het Rijnhaven Masterplan uitgebracht. In de nabije toekomst zullen hier ongeveer 3.000 nieuwe woningen worden gebouwd, evenals een stadspark met een strand.

In de tweede fase van The View introduceert Porter House, een woontoren met kantoor- en winkelruimtes. Porter House zal in totaal ongeveer 5.000 m² kantoorruimte toevoegen en zal in 2027 worden opgeleverd.

Object
De kantoorruimte binnen The View is volledig beschikbaar voor verhuur en omvat in totaal ongeveer 1.988,50 m² bruto verhuurbare kantoorruimte, verdeeld als volgt:
– 1e verdieping: ongeveer 755,1 m² kantoorruimte
– 2e verdieping: ongeveer 1.233,4 m² kantoorruimte

De genoemde oppervlakten zijn voorlopig en kunnen nog wijzigen afhankelijk van het definitieve ontwerp van de hoofdentree.

Parkeren
De huurder heeft de mogelijkheid om parkeerplaatsen te huren in de parkeergarage onder het kantoorgebouw, beheerd door Q-Park, die bestaat uit 215 openbare parkeerplaatsen.

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd in casco staat, in overeenstemming met de technische specificaties.

Huurprijs kantoor
Kantoorruimte: € 200,00 per m² (BVO) per jaar exclusief BTW (prijspeil per 1-1-2024).

Huurprijs parkeren
Parkeren: Het abonnementstarief voor kantoor is € 2.361,27 per parkeerplaats per jaar exclusief BTW (prijspeil per 1-1-2024).

Huurtermijn
10 jaar, te verlengen met opeenvolgende periodes van 5 jaar.

Beschikbaarheid
De kantoorruimte is beschikbaar voor verhuur per Q4 2024.

Betalingen
Huur, servicekosten plus BTW en andere betalingen, te betalen per kwartaal vooruit.

Diensten en nutsvoorzieningen
Het pakket van diensten en nutsvoorzieningen dat door of namens de verhuurder wordt geleverd, evenals de bijbehorende voorschotbetaling, zal in verder overleg tussen de partijen worden bepaald.

Waarborgsom
Als aanvullende zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen zal de huurder een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie van een erkende bankinstelling in Nederland verstrekken, ter grootte van ten minste drie maanden huur en servicekosten plus BTW.

Huurindexering
Jaarlijks, te beginnen één jaar na de ingangsdatum van de huurovereenkomst, gebaseerd op de wijziging van de maandelijkse indexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Bij de vaststelling van de huur is ervan uitgegaan dat de huurder het gehuurde ten minste zal gebruiken voor het wettelijk vastgestelde of nader te bepalen minimumpercentage voor activiteiten die in aanmerking komen voor BTW-aftrek, zodat
een optie voor belaste (onder)verhuur kan worden gekozen. Indien een niet-BTW-belaste verhuur wordt overeengekomen, zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst zal gebaseerd zijn op het standaard ROZ-model huurovereenkomst 2015, inclusief de bijbehorende algemene voorwaarden die zijn gedeponeerd bij de rechtbank van Den Haag en daar geregistreerd onder nummer 15/21.

Voorbehouden
Definitieve goedkeuring van de verhuurder.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 200 /m2/jaar

Aanvaarding Per datum

Aanvaardingsdatum 01/10/2024

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 1.989 m2 (in units vanaf 1989 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 2 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag