Hofplein 20, Rotterdam | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Hofplein 20

Omschrijving

Algemeen:
Gebouw ‘Hofpoort’ aan het Hofplein 20 te Rotterdam; een iconisch gebouw uit 1976, met in totaal ca 19.000 m² aan kantoorruimte, waarvan één etage van 701,5 m² beschikbaar komt op de 15e verdieping.

Hofplein 20 kreeg na de uitbreiding in de jaren zeventig van de vorige eeuw de naam ‘Hofpoort’, omdat op deze plek ooit één van de tien stadspoorten van Rotterdam met die naam had gestaan. Tussen 1974 en 1976 werd in de Hofpoort het Shell-kantoor gerealiseerd, bestaande uit 26 verdiepingen met eronder een parkeergarage. De toren is ontworpen door ZZDP Architecten en was toen met zijn 95 meter hoogte nummer twee op de lijst van Rotterdamse hoge gebouwen.

Het gebouw ‘Hofpoort’ in het hart van Rotterdam Central District aan het Hofplein 20 is een uitermate herkenbaar kantoorgebouw gelegen op een prominente plaats aan de entree van het centrum van Rotterdam. ‘Hofpoort’ beschikt over een representatieve centrale entree met receptie op de begane grond. Vanuit de toren heeft u een schitterend uitzicht over o.a. de hele stad, De Maas en de omliggende gemeenten. De 15e etage wordt volledig casco gerenoveerd opgeleverd voorzien van een industriële “look and feel”.

Het gebouw is voor een groot deel aan Spaces verhuurd, een modern flexibel werkconcept met talloze voorzieningen als loungeruimte, vergaderen, eten en drinken. Hiermee voldoet ‘Hofpoort’ geheel aan de wensen van het huidige en toekomstige werkklimaat. De ruimte van Spaces heeft een ware metamorfose ondergaan. Zo is er onder andere een business lounge, restaurant en koffiebar gerealiseerd, zodat het informele en formele overleg gecombineerd kan worden met een uitgebreide lunch of een kop koffie. Tevens zijn er vergaderfaciliteiten gerealiseerd, waar huurders gebruik van kunnen maken. Deze faciliteiten worden geëxploiteerd door “SPACES”, waarbij gebruikers van Hofplein Offices de mogelijkheid hebben om hiervan gebruik te maken op basis van afspraken met Spaces.

Locatie
Kantoorgebouw ‘Hofpoort’ is gelegen midden op dé belangrijkste kantorenboulevard van Rotterdam; Rotterdam Central District. In het RCD zijn tal van toonaangevende ondernemingen gevestigd waaronder onder meer Shell, Unilever, ING, Lyondell Basell, Rabobank, Houthoff Buruma en het Algemeen Dagblad.
Binnen 10 minuten loopafstand van ‘Hofpoort’ bevindt zich zowel het moderne Centraal Station als ook de hoofdas van het winkel- en uitgaansgebied De Lijnbaan en Koopgoot.

Het Hofplein is één van de belangrijkste verkeersknooppunten van Rotterdam. Via de Schiekade (A20) en de Coolsingel/Maasboulevard (A16) is de ring van Rotterdam eenvoudig te bereiken. Onder ‘Hofpoort’ zijn ruime parkeervoorzieningen voor huurders aanwezig.

De bereikbaarheid van ‘Hofpoort’ met OV is uniek door de ligging op korte loopafstand van het moderne openbaar vervoersknooppunt Centraal Station. Rotterdam CS is hét vervoersknooppunt van Rotterdam en is via de HSL aangesloten op Schiphol (19 minuten), Amsterdam (35 minuten), Brussel (70 minuten) en Parijs (2,5 uur). Tevens doet Centraal Station dienst als het eindpunt van diverse lijnen van metro, bus en tram alsmede van de Randstadrail, welke een directe verbinding vormt met Zoetermeer en Den Haag.

Beschikbaarheid
Circa 701,50 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar, gelegen op de 15e etage met prachtig uitzicht over Rotterdam Kralingen, Noord en natuurlijk het centrum met de nieuwe Maas op de achtergrond.

Parkeren
In de inpandige parkeergarage zijn parkeerplaatsen voor verhuur beschikbaar. Tevens bevindt zich een rijwiel- en bromfietsstalling in de garage. Bij de kantoorruimte worden 5 parkeerplaatsen aangeboden.

Voorzieningen
Het gehuurde wordt opgeleverd in gerenoveerde casco staat, inclusief:
• 6 personenliften;
• goederenlift;
• koeling en verwarming door middel van inductie units, regelbaar per 3.60 meter;
• nieuwe dames- en herentoilet per verdieping;
• isolerende dubbele beglazing;
• kabelgoten voorzien van elektra bekabeling;
• pantry aansluiting.

Huurprijs
Kantoorruimte
€ 220,00 per m² per jaar, te vermeerderen met b.t.w.

Huurprijs parkeren
€ 2.250,00 per plaats per jaar exclusief b.t.w. op basis van ma.-vr. 08.00 uur – 19.00 uur beschikbaarheid.
€ 2.500,00 per plaats per jaar exclusief b.t.w. op basis van 24/7 beschikbaarheid.

Servicekosten
€ 80,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met b.t.w. als verrekenbaar voorschot.

Energielabel
Het kantoorgebouw is voorzien van een energielabel A.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst één jaar naar huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
5 jaar, met verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
12 maanden.

Zekerheidsstelling
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden inclusief b.t.w.

Aanvaarding
In overleg.

Omzetbelasting
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 220 /m2/jaar

Servicekosten € 80 /m2/jaar

Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 702 m2 (in units vanaf 702 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 1 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag