14 februari 2020

Je kunt met jouw bedrijf natuurlijk een geheel pand huren, maar niet iedere ondernemen kan dit betalen. En in sommige gevallen is het ook inspirerend en slim om jouw business te vestigen in een pand waar je andere ondernemers kunt ontmoeten. Bij Deskfinder verhuren we een heel aantal van dit soort verzamelpanden. We hebben een paar van de leukste panden uit ons huidige aanbod voor je op een rijtje gezet.

Amsterdam

Luxe werkplek met ruimte voor groei

Het co-working pand aan de Teleportboulevard nabij station Sloterdijk is de vijfde vestiging van het kantoorconcept ScaleHub. Dit bedrijf werd in 2017 opgericht door Thom van Wijk. Het idee is om ondernemers zich enkel te hoeven richten op hun bedrijf en de groei daarvan. Daarom biedt ScaleHub een all-inclusive werkplek met meubilair, snel internet én koffie & thee.

Een fijne bijkomstigheid in deze vestiging, dat in het One20 gebouw is opgezet, zijn de luxe faciliteiten. Bij binnenkomst wordt je verwelkomd met de geur van verse koffie uit de koffiebar op de begane grond. Ook hoef je niet iedere dag je boterham met pindakaas van huis mee te nemen, want er zit tevens een uitstekend restaurant in het pand. Heb je flink geluncht? Dan kun je die calorieën in de gym van het kantoor er weer af sporten.

Hotspot werkplek in Oost

Dit is écht zo’n werkplek waar je geïnspireerd raakt door jouw omgeving. Met een oppervlakte van ruim 1000 m2 is er op deze co-working locatie ruimte voor flink wat ondernemers. Dit pand aan de levendige Wibautstraat zit op een populaire plek, omringt met ware hotspots in Amsterdam Oost. De straat is tevens de basis van de Amstelcampus waar vooral studies van de Hogeschool van Amsterdam zich hebben gevestigd. Door de gezellige woonbuurten die zich in de zijstraten van de Wibautstraat bevinden is deze straat een vrolijke mengelmoes van jong én zakelijk publiek.

Ook deze co-workingruimte is een concept van het populaire ScaleHub. Het pand biedt ruimte aan ondernemers om zowel een privéruimte te houden waar ze zich kunnen richten op hun business en klanten ontvangen, als ruimte om onderdeel te zijn van de levendige community van het pand. Een plek waar je andere ondernemers kunt ontmoeten en geïnspireerd raakt door de verhalen van anderen.

Rotterdam

Tropische werkplek voor innovatieve ondernemers

Aan de Rotterdamse Maasboulevard staat een iconisch pand, namelijk het voormalige Tropicana zwemparadijs. Vanaf 1986 konden gezinnen hier een dagje genieten van een subtropische zwemdag, tot het zwembad in 2010 gesloten werd. Niet veel later kreeg het pand een nieuwe bestemming als evenementencomplex en inmiddels zorgt de nieuwe eigenaar BlueCity ervoor dat er kantoorruimte is voor duurzame start-upondernemingen.

Vandaag de dag is Tropicana een creatieve broedplaats voor innovatieve, circulaire ondernemers. Dit betekent dat je hier als ondernemer vast en zeker zaken doet met de anderen in dit pand, om samen een circulaire economie te bouwen. Zo zitten hier bijzondere bedrijven als  RotterZwam, die de koffieprut van Rotterdamse bars en restaurant gebruikt als voedingsbodem voor zijn oesterzwammen. En Fruitleather die fruitafval van de markt gebruikt om een leerachtig materiaal te maken. En nog veel meer andere mooie initiatieven, maar daarvoor moet je maar eens komen kijken om deze bijzondere werkomgeving zelf te ervaren.

Utrecht

Historische werkplek bij een kasteel

Als een ware kasteelheer/dame ontvang jij hier jou bezoek! Dit monumentale poortgebouw bevind zich op de buitenplaats van Kasteel Heemstede. Het eerste kasteel op dit grondgebied werd vermoedelijk in de 14e eeuw gebouwd, maar ruim 300 jaar later wordt deze afgebroken en 500 meter verderop wordt Kasteel Heemstede gebouwd. De riante kasteeltuin wordt vervolgens in prachtig Franse Barok stijl aangelegd. Na het veelvuldig wisselen van eigenaar vervalt deze tuin. Als er in 1987 brand uitbreekt gaan veel originele details, plafondschilderingen en decoraties verloren. Van het kasteel blijft slechts een ruïne over.

Vanaf 1999 is het kasteel in oude glorie hersteld, evenals de tuinen en de omliggende gebouwen zoals het poortgebouw. Deze laatste wordt deels ontworpen door architect Piet Boon en daarmee zeer hoogwaardig afgewerkt.

Het poortgebouw wordt omringt door verreikende weilanden, prachtige bebossing en Golfclub Nieuwegein.

Industriële werkplek voor creativiteit

Een werkplek gemaakt met het doel om ondernemers elkaar makkelijk te laten ontmoeten. Aan de Schaverijstraat in Utrecht staat een imposante loods van zeker 175 meter lang. In deze industriële loods is plaatst gemaak voor 35 creatieve huurders. Dus als jij creatief bent of mooie dingen maakt met jouw handen, dan is dit absoluut een mooie werkplaats.

Door de opzet met veel glaswanden wordt het ontmoeten van andere creative makers gestimuleerd en worden er assertieve samenwerkingen gecreëerd die zorgen voor groei bij de gevestigde bedrijven. Op de bovenverdieping is tevens een ruime vloer waar huurders (eigen) evenementen kunnen organiseren. Een ware creatieve broedplaats dus.

Den Haag

Moderne werkplek in het hart van de stad

Dit kantoorgebouw valt direct op als je in het Haagse centrum loopt. De bijzondere architectuur van dit pand, genaamd Sijthoff, maakt het kantoor een waar icoon in het stadsgezicht. Het gebouw wordt als het ware gedragen door twaalf bronzen ooievaars van rijm vijf meter hoog, een verwijzing naar de vogel die al honderden jaren symbool staat voor de stad Den Haag (ook te herkennen in het ADO Den Haag logo).

Het Sijthoff biedt ruim 6.650 m2 aan kantoorruimte die flexibel indeelbaar zijn. Met de ligging in hartje centrum is dit een unieke plek om als ondernemer zaken te doen.

Genoeg verzamelpanden om uit te kiezen dus! Dit zijn slechts een aantal gezamenlijke werkplekken uit ons huidige aanbod. Voor meer informatie of een bezichtiging van deze panden kun je ons altijd bellen of mailen!