Cartesiusweg , Utrecht | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Cartesiusweg

Omschrijving

ALGEMEEN

Werken in de meest moderne en nieuwe stadswijk van Utrecht!?

In de Cartesiusdriehoek te Utrecht, het voormalige NS-terrein, worden momenteel 322 woningen ontwikkeld en commerciële ruimten in de plint van gebouw Solo. Dit is de eerste fase van de totale gebiedsontwikkeling waarbij stedelijk gewoond zal worden rondom een park. Fase 1 beslaat zo’n 30.000 m2 b.v.o., bestaande uit 2 gebouwen; Track en Solo. In fase 2 e.v. zullen zo’n 2500 woningen worden gerealiseerd met veel voorzieningen zoals een basisschool, sporthal, supermarkt, horeca, etc. Het monumentale CAB gebouw vormt als levendige ontmoetingsplek het hart van deze nieuwe woonwijk.

Gebouw Track omvat 242 woningen, welke met een oppervlakte van 50 m2 tot 80 m2 GBO hoofdzakelijk in het middenhuursegment vallen. Tevens wordt het gebouw voorzien van een grote collectieve buitenruimte en een verdiepte parkeergarage met fietsenstalling.

Gebouw Solo bestaat uit 80 woningen, waaronder 7 atelier- en 10 friendswoningen ontworpen door het Utrechts Architectenbureau Zecc. In de plint van gebouw Solo is een commerciële ruimte van 575 m2 (voor verhuur beschikbaar) en een ruime halfverdiepte fietsenstalling. Het gebouw Solo is gesitueerd rondom een binnenplaats en bevindt zich in het park en aan het plein achter het monumentale CAB-gebouw. Het park vormt samen met het CAB gebouw tevens het hart van de wijk Cartesius driehoek.

Beide deelprojecten scoren hoog op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Zo zal er straks een ruim aanbod zijn van elektrische deelauto’s en e-bikes. De bouw is aangevangen in het voorjaar van 2021, de oplevering vindt naar verwachting plaats in Q1 2023.

De commerciële ruimten zijn deels gelegen op de begane grond en deels in het souterrain. De ruimte op de begane grond is voorzien van een splitlevelvloer door de hoogte verschillen aan de voor- en achterzijde van het gebouw. De vrije hoogte van circa 4 meter maakt de ruimte spectaculair voor verscheidende invullingen.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer
De bereikbaarheid met eigen vervoer is goed te noemen. Op 7 minuten afstand is de A2 gelegen en op 9 minuten afstand zijn de A27 en A28 gelegen.

Openbaar vervoer
De Cartesius driehoek ligt tegen de historische binnenstad van Utrecht aan. Via een fietstunnel is op 6 minuten afstand Utrecht CS gelegen en via het naastgelegen NS-station Utrecht Zuilen is Utrecht CS binnen 3 minuten te bereiken.

Trein
Utrecht Zuilen – Utrecht CS 3 minuten
Utrecht CS – Amsterdam CS 26 minuten
Utrecht CS – Rotterdam CS 36 minuten
Utrecht CS – Arnhem 35 minuten
Utrecht CS – Zwolle 52 minuten

Fietsen
Utrecht De Neude: 10 minuten
Tivoli Vredenburg: 6 minuten
Domplein: 9 minuten
Centraal Museum: 11 minuten
Griftpark: 8 minuten
Jaarbeursplein: 8 minuten
Berlijnplein: 7 minuten

Lopen
Amsterdamsestraatweg: 7 minuten
Hoog Catharijne: 19 minuten
Julianapark: 12 minuten
Werkspoorkathedraal: 13 minuten
Lombok: 18 minuten
Stadsstrand Oog in Al: 19 minuten

BESTEMMING

De commerciële ruimte valt binnen het bestemmingsplan Cartesius Fase 1 en biedt ruime mogelijkheden door de functieaanduiding ‘gemengd’ en is bestemd voor:
a. Culturele voorzieningen;
b. Dienstverlening
c. Sportvoorzieningen
d. Maatschappelijke voorzieningen
e. Horeca-activiteiten (cat. D3)

Bij alle functies behoren eveneens ondergeschikte detailhandel en kantooractiviteiten.

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur is beschikbaar totaal 575,2 m2 v.v.o. aaneengesloten commerciële ruimte, waarvan 474 m2 gelegen op de begane grond met splitlevel vloer en 101,2 m2 in het souterrain.
De ruimte is op te delen in 3 units van respectievelijk:

Unit 1 | 65,3 m2 souterrain en 242,8 m2 op de begane grond
Unit 2 | 27,6 m2 souterrain en 76,0 m2 op de begane grond
Unit 3 | 8,3 m2 souterrain en 155,3 m2 op de begane grond

PARKEERGELEGENHEID
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig bij de Cartesiusdriehoek. Naast het CAB gebouw komt een collectieve parkeervoorziening. In de tussentijd zal er voor het gebouw Track en Solo een tijdelijke parkeervoorziening worden gerealiseerd. Vaste gebruikers hebben de mogelijkheid in de toekomst een abonnement af te sluiten (zwerfplekken).

OPLEVERINGSNIVEAU
De ruimte wordt opgeleverd in casco staat met onder andere de volgende voorzieningen:
• Voorzieningen tot in de meterkast (elektra, stadswarmte, water, glasvezel/comm);.
• Afgedopte riolering;
• Ruwe betonvloer zonder cementdekvloer;
• Onafgewerkte wanden.
De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs begrepen en dienen door huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

ENEGERGIELABEL
Het gebouw is voorzien van Energielabel A.

AANVAARDING
In overleg.

VOORWAARDEN EN CONDITIES

HUURPRIJS
Commerciële ruimte:
€ 180,00 per m² per jaar.

Genoemde bedragen te vermeerderen met omzetbelasting.

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is er van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, verhoogd zo dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met een aansluitende verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

SERVICEKOSTEN
De huurder is zelf contractant met de leveranciers van de nuts-voorzieningen.
Daarnaast is huurder jaarlijks een een ntb voorschotbedrag verschuldigd ten behoeve van collectieve voorzieningen van o.a. fietsenstalling, gevel schoonmaak etc.

ZEKERHEIDSTELLING
Een bankgarantie, model ROZ, of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

HUUROVEREENKOMST
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 180 /m2/jaar

Aanvaarding

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 575 m2 (in units vanaf 162 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 2 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag