Boothstraat 13, Utrecht | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Boothstraat 13

Omschrijving

Omschrijving
De te verkopen objecten betreffen een tweetal woonhuizen met ondergrond en tuin, welke geheel kamergewijs zijn verhuurd (onzelfstandig). Beide objecten zijn bereikbaar via een bordestrap en zijn traditioneel gebouwd met gemetselde gevels, houten kozijnen met enkel glas, houten vloeren, een stenen keldervloer en een hellend pannendak.
De woonhuizen zijn gebouwd omstreeks 1650 (oorspronkelijk gebouwd als één woning op het adres Boothstraat 13 en 15). In 1894 is het verbouwd en gesplitst in twee woonhuizen.
De beide woonhuizen zijn aangemerkt als een rijksmonument met een beeldbepalend karakter en liggen binnen het gebied beschermd stadsgezicht.

De woonhuizen bevinden zich te midden van het centrum van Utrecht met al haar voorzieningen, zoals de Stadsschouwburg, hotels, winkels en talrijke horecagelegenheden.

Indeling
De Boothstraat 13 huisvest kamergewijs 9 bewoners verdeeld over begane grond tot en met de kapverdieping. Het souterrain is deels sinds 1 januari 2025 verhuurd aan een zakelijke dienstverlener als verdeelinrichting/ kabelverdeelkast.
In de Boothstraat 15 zijn 10 onzelfstandige wooneenheden, verdeeld over de kelder, begane grond, eerste, tweede en kapverdieping.
Er zijn geen liften aanwezig.
De huurders delen het sanitair en de keuken(s). Enkele bewoners hebben een eigen keukenblok. De woonruimtes variëren in grootte van circa 14 m2 tot circa 87 m2.

Bestemming
De woonhuizen vallen onder het bestemmingsplan “Binnenstad” dat onherroepelijk in werking is op 25 januari 2012 en heeft de bestemming “W” (wonen) en “T” (tuin).

Verhuursituatie
Beide woonhuizen zijn geheel verhuurd, aan een 20-tal huurders.
De bruto huuropbrengst bedraagt € 164.610,00 per jaar.

Koopsom
€ 2.450.000,00 k.k.

Bijzonderheden verkoopprocedure
Verkoop op basis van ‘as is where is’ principe.
Recht van gunning directie verkoper.
Niet-zelfbewoningsclausule.
Geen asbesthoudende bronnen in beide woonhuizen volgens asbestinventarisatie type A.

Neem contact met ons op om een verkoopbrochure te ontvangen.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Koopsom € 2.450.000 - Kosten koper

Aanvaarding

Bouw

Hoofdfunctie Belegging

Oppervlakten

Oppervlakte m2

Plan een bezichtiging of stel een vraag