Rapenburg 65, Leiden | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Rapenburg 65

Omschrijving

ALGEMENE INFORMATIE
Maatschappelijke ruimte in de historische binnenstad van Leiden. Het monumentale gebouw (bouwjaar circa 1749) bestaande uit vier bouwlagen met kelder en sfeervolle tuin aan de achterzijde is voorheen in gebruik geweest bij de Universiteit Leiden en het International Tax Center Leiden (ITC) ten behoeve van onderwijsdoeleinden. Derhalve zijn er diverse voorzieningen aanwezig, zoals een collegezalen, auditorium, ICT, studie-/werkplekken en kantoorkamers ten behoeve van de staf. De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 1.165 m² VVO conform de NEN2580 – meetcertificaat. Momenteel is ca. 525 m² en een auditorium voor de verhuur beschikbaar. In 2003 / 2004 is het gebouw inpandig gerestaureerd en verbouwd met behoud van vele originele details. Onder andere voorzien van lift (tot de 2e verdieping), gemeubileerde centrale hal + pantry.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Leiden bezit de op één na grootste historische binnenstad van Nederland met daarin circa 2.500 geregistreerde monumenten. De volledige binnenstad binnen de singel van 1659 is in 1981 aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht ‘Leiden binnen de Singels’.

Het gebouw is gelegen op een zeer prominente locatie aan de gracht ‘het Rapenburg’ in het historische centrum van Leiden. Alle voorzieningen zoals winkels, horeca, musea, het Van der Werfpark, universiteitsgebouwen en het openbaar vervoer zijn op loopafstand aanwezig.

Diverse bushaltes en Leiden Centraal Station zijn op loopafstand bereikbaar. De uitvalswegen A4 en A44 zijn op 5 autominuten bereikbaar.

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 1.165 m² VVO kantoorruimte. Thans is ca. 525 m² en een auditorium voor de verhuur beschikbaar en is als volgt onderverdeeld:

Begane grond + entresol: 370 m² (receptie, diverse collegezalen, centrale hal)
2e verdieping: 155 m² (studieruimte met entresol)
Auditorium (Rapenburg 63): ca. 100 m² (totaal circa 70 ingerichte studieplekken)
Totaal ca. 625 m²

KADASTRALE INFORMATIE
Gemeente : Leiden
Sectie : F
Nummer : 2613

BESTEMMINGSPLAN
De huidige bestemming is ‘Maatschappelijk’ en valt onder de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan “Binnenstad” d.d. 17 oktober 2019. De bestemming ‘Maatschappelijk’ is ruim van opzet. Hieronder vallen bijvoorbeeld onderwijsvoorzieningen, (para)medische en verpleegvoorzieningen. Tevens biedt deze bestemming mogelijkheden voor horeca ondergeschikt aan en ten dienste van deze bestemming.

HUURPRIJS
De huurprijs bedraagt € 175,- per m² per jaar, vrij van BTW.

HUURTERMIJN
Flexibele huurtermijnen mogelijk.

AANVAARDING EN OPLEVERING
In overleg.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW conform het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) zoals op 30 januari 2015 vastgesteld en op
17 februari 2015 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20, alsmede de daarbij behorende algemene bepalingen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie, ter grootte van 3 (drie) kalendermaanden huur en servicekosten, beiden te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maand-prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURPRIJSBETALING
Per kwartaal vooruit.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 175 /m2/jaar

Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdfunctie Maatschappelijk_vastgoed

Oppervlakten

Oppervlakte 680 m2 (in units vanaf 155 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 4 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag