Weteringschans 18, Amsterdam | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Weteringschans 18

Omschrijving

Weteringschans 18 Amsterdam

De firma Ellerman aan het Rokin 2 gaf in 1882 opdracht tot het bouwen van een dubbele stadsvilla op een van de mooiste locaties in Amsterdam, pal aan de Singelgracht en met fantastisch uitzicht naar het Rijksmuseum. In het linkerdeel woonde het gezin Middendorp, bekend als een van de eigenaren van dagblad De Amsterdammer. Nu, 140 jaar na oplevering, is dit een iconische stadsvilla met een rijke historie gesitueerd op eigen grond. Vele originele details zijn behouden, wat zorgt voor een fantastische en inspirerende plek om te wonen en werken.

Ontdek de buitengewone combinatie van luxe, ruimte en mogelijkheden van deze exclusieve stadsvilla in eclectische bouwstijl, gesitueerd in het hart van Amsterdam. Met de indrukwekkende 431 m² aan woonoppervlakte biedt dit huis een zeldzame kans om te genieten van het beste wat de hoofdstad te bieden heeft. Het uitstekend onderhouden pand heeft zowel een bestemming als woning en een kantoorfunctie, waarbij een combinatie met behoud van privacy mogelijk is. De unieke synergie van historische charme en moderne luxe maakt dit huis een waar juweel in de stad.

Indeling

Bel-etage:
Bewonder de buitenzijde van deze prachtige stadsvilla en loop via de brede trap naar de entree. Dubbele deuren geven toegang tot de majestueuze hal met het originele marmer met rijk gedecoreerde stijlplafond, een fraaie wandafwerking en een marmeren vloer. In het achterste deel van de hal zijn het gastentoilet en het schitterende trappenhuis.
Aan de tuinzijde zijn de woonkamer en eetkamer gesitueerd. Door de grote ramen, waaronder van de diepe erker, heeft u fraai uitzicht naar de tuin en de Singelgracht met het Rijksmuseum als blikvanger. De originele en-suite verdeling is behouden, net als de ornamentenplafonds en hoge paneeldeuren. In de woonkamer en eetkamer ziet u openslaande deuren met Frans balkon, die binnen en buiten met elkaar verbinden.

Souterrain:
Vanuit de hal en via een eigen entree in de tuin bereikt u het souterrain. De hoogte van 2.36 meter maakt deze verdieping tot een volwaardig deel van de stadsvilla. Hier heeft u de beschikking over een ruime keuken en een woon-/slaapkamer met eigen badkamer. In de keuken, waar een grote eettafel kan staan, is een moderne wandopstelling met hoogwaardige apparatuur geplaatst.
De woon-/slaapkamer heeft lichtinval aan twee zijden, op maat gemaakte kasten en, net als in de keuken, een hardstenen vloer met vloerverwarming. De badkamer is ingedeeld met een inloopdouche en een tweepersoons wastafel met hardstenen vloer. Het toilet zit in een aparte ruimte en bij de trap naar de bel-etage is ruimte voor de wasapparatuur.

Eerste verdieping:
Volg de statige bordestrap, waar u halverwege de deur naar de toiletruimte ziet. Vergeet niet om door het raam bij het bordes van het prachtige uitzicht te genieten. Op de eerste verdieping zijn twee zeer ruime suites, ingedeeld als tweepersoonskamer. Beide kamers zijn heel transparant dankzij de hoge bomen, openslaande balkondeuren en hoge ornamentenplafonds. Het is mogelijk om in de grootste suite een badkamer te realiseren.

Tweede verdieping:
De trap gaat verder naar de tweede verdieping, waar een prachtige woon-/eetkamer met open keuken is. Grote ramen aan drie zijden zorgen voor spectaculair uitzicht en veel lichtinval gedurende de hele dag. De eetkamer is aan de kant van de Singelgracht en het zitgedeelte is gesitueerd bij het balkon op het zuidoosten.
Voor kookliefhebbers is de keuken een fantastische plek. Het grote eiland en de wandopstelling zijn het toonbeeld van luxe en de professionele keukenapparatuur van Viking zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Derde verdieping:
Verrassend is derde, tevens hoogste verdieping. Hier heeft u de beschikking over een ruime slaapkamer met walk-in closet en een badkamer. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, inloopdouche en twee wastafels op een hardstenen meubel. In een aparte ruimte is het toilet ondergebracht. Het steile dak met dakkapellen zorgt voor een aangename ambiance in de slaapkamer. Hier, boven de boomtoppen, schittert het Rijksmuseum in al haar schoonheid en beseft u dat wonen op deze plek heel bijzonder is.

Tuin:
De indrukwekkende stadsvilla staat op een perceel van maar liefst 468 m² met een aanlegsteiger voor uw sloep en een tweede boot. De tuin van circa 320 m² is een oase van groen en heeft een uitstekende zonligging. Hier kunt u gedurende de hele dag van de zon en het uitzicht genieten. Stap op uw sloep of til uw sup in het water om Amsterdam vanaf het water te bewonderen, want daar is de stad op zijn allermooist…

Kenmerken
– Woonoppervlakte: 431 m² (NEN gemeten)
– Rijksmonument: nr. 518480.
Voor informatie mogelijke subsidies op het Nationale monumentenportaal
– Prachtige tuin met eigen aanlegsteiger
– 468 m² eigen grond
– Bouwjaar: 1883
– Bestemming: gemengd 1
– Alarmsysteem
– Unieke locatie
– Bouwkundig in zeer goede staat
– Parkeren via vergunningstelsel
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door Engel & Völkers en DRS Makelaars met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Engel & Völkers noch DRS Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Het object is opgemeten door een professionele organisatie en eventuele discrepanties in de gegeven metingen kunnen Engel & Völkers noch DRS Makelaars niet worden aangerekend. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om een eigen NEN 2580 meting de (laten) uitvoeren.

Lees meer Lees meer

Plan een bezichtiging of stel een vraag