Koningslaan 1, Amsterdam | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Koningslaan 1

Omschrijving

ROYALE KANTOORVILLA MET RUIMTE & GRANDEUR
In deze vrijstaande villa, van drie voormalig geschakelde villa’s aan de Koningslaan 1, opgetrokken in opvallende rode baksteen, realiseert REB royale kantoorgelegenheid. In totaal 1.532 m² verhuurbaar vloeroppervlak, verdeeld over zes verdiepingen, te splitsen in maximaal vijf eenheden. Koningslaan 1 is een ruime kantoorvilla met eromheen on-Amsterdams veel buitenruimte.

Het pand, rustig gelegen aan het Vondelpark in het statige Amsterdam Zuid, is gebouwd in 1904 en ontworpen door architect Jacques van Straaten jr., een nazaat van de 19e-eeuwse kunstschilder Bruno van Straaten, leerde het vak bij Pierre Cuypers, meesterarchitect van talloze kerken, het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. En heeft onder meer het Amsterdamse filiaal van warenhuis de Bijenkorf op de Dam op zijn naam staan.

De hoofdingang van het project ligt aan de Koningslaan 1. Vanaf deze ruime entree met natuurstenen vloer zijn de verdiepingen (tot en met de vierde) direct toegankelijk via de centrale lift. Ook aan de achterzijde, op de Koninginneweg, heeft het pand een entree. Deze leidt naar de eerste verdieping. Aan beide zijkanten van het gebouw bevinden zich ingangen voor de trappenhuizen. Er bestaat, kortom, volop bewegingsvrijheid voor verschillende gebruikers om zich prettig door het pand te kunnen bewegen.

Locatie
Koningslaan 1 ligt in het hart van Amsterdam, aan het Vondelpark in de welgestelde Willemsparkbuurt. De Koningslaan is een brede, grootstedelijke laan met aan weerszijden klassieke kantoor- en woonpanden. De tram stopt vlakbij, horeca is om de hoek. De prachtige voorzijde van de kantoorvilla ligt aan de Koningslaan, met direct uitzicht op de vijver van het Vondelpark. Het pand verenigt in zich het bruisende van de stad en het vrije van de natuur.

Bereikbaarheid
De Koningslaan 1 is zowel met eigen vervoer vanaf de Ringweg A10 (afslag S106 en S108) alsmede met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Diverse tram- en bushalten bevinden zich op loopafstand en zorgen voor een directe verbinding met de binnenstad en Amsterdam Centraal Station (tramlijn 2) en Station Zuid, Station Lelylaan, Amstelstation en Station Sloterdijk (buslijnen 15 en 62).

Renovatie
Het pand wordt volledig gerenoveerd opgeleverd. Dat betekent dat veel elementen in hun originele staat zullen worden teruggebracht. De schuine kapconstructie krijgt weer natuursteenleien en bijbehorende zink- en loodaansluitingen. Elementen in goede staat zullen worden schoongemaakt en toevoegingen worden verwijderd. Alle hekwerken en natuursteen-elementen worden hersteld. Evenals de kozijnen die hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen, met hardhouten delen die voorzien worden van isolatieglas. Dit alles zal het pand haar grandeur en hoogwaardige uitstraling teruggeven, gereed voor de toekomst.

Beschikbaarheid
De eenheden in Koningslaan 1 hebben uiteenlopende vloeroppervlaktes, de vierde en vijfde verdieping – de kap – zijn samen één. Meerdere eenheden kunnen ook gezamenlijk worden gehuurd en tot een groot kantoor gemaakt.

De totaal vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 1.530 m² v.v.o. Voor de verhuur is momenteel het hele gebouw beschikbaar, verdeeld als volgt:

Begane grond 274,43 m² v.v.o.
1e verdieping 338,32 m² v.v.o.
2e verdieping 297,27 m² v.v.o.
3e verdieping 289,64 m² v.v.o.
4e en 5e verdieping 332,10 m² v.v.o.
Totaal 1.531,76 m² v.v.o.

Daarbij is er een buitenruimte, een omliggende tuin: 331 m².

Parkeren
Parkeren is mogelijk op de openbare weg van de Koningslaan middels betaling of een parkeervergunning. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-)vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Op het terrein van de villa bevindt zich een overdekte stalling voor 52 fietsen.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 500,- per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW.

Servicekosten
Nader te bepalen.

Opleveringsniveau:
– Het kantoorgebouw is voorzien van nieuwe installaties voor gas, water, elektra en ventilatie.
– Het pand is volledig geïsoleerd, wat leidt tot energielabel A.
– De gemeenschappelijke ruimtes zoals entrees, gangen, trappenhuis en lift zijn high end afgewerkt. Met strak gestukadoorde muren en veelal houten vloeren.
– Het pand bevat een centrale lift en heeft aan beide flanken een prachtig trappenhuis.
– De bekabeling is centraal. Elke verdieping heeft een verdeelkast en in de gangen bevindt zich een kabelgoot.
– De kantoren zijn uitgerust met een video-intercominstallatie voor toegangscontrole.
– Er is voorzien in luchtkoeling door middel van een VRV-systeem.
– Het gebouw wordt centraal verwarmd met VRV-convectoren die individueel regelbaar zijn.
– Het pand en de installaties voldoen aan de eisen voor brandveiligheid.

De kantoorruimtes worden casco opgeleverd en zijn door de huurder zelf naar eigen wens af te werken. Op verzoek kan Verhuurder hierin meedenken.

Voorzieningen
– Installaties voor gas, water, elektra en ventilatie (warmteterugwininstallatie conform bouwbesluit 2012, bezettingsgraad 1 persoon per 8 m2);
– Energielabel A;
– Stalling voor 52 fietsen;
– Veel buitenruimte;
– Centrale lift naar alle verdiepingen;
– Centrale bekabeling met UTP Cat6a; vanuit daar verder te verzorgen door de huurder;
– Video intercominstallatie voor toegangscontrole;
– Koeling door middel van een VRV-warmtepompsysteem;
– Centrale verwarming met convectoren van het VRV-warmtepompsysteem (voor zowel verwarming als koeling).
Kenmerken

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 500 /m2/jaar

Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 1.531 m2 (in units vanaf 274 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 6 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag