26 september 2019

Een groen onthaal voor jouw werknemers én klanten, wie wilt dat nou niet! Uit vele onderzoeken blijkt inmiddels dat de productiviteit van werknemers met maar liefst 15% stijgt op het moment dat er planten worden toegevoegd in de bedrijfsruimtes. Eén plant per m2 verbetert al de concentratie en daarmee het geheugen van jouw medewerkers. De groene trend is niet meer weg te denken uit het moderne interieur dus wij hebben enkele creatieve tips voor jou om hier zelf mee aan de slag te gaan!

Groen op ieder bureau of groen in water

De simpelste én snelste aanpak: zorg voor een grote hoeveelheid plantjes die op ieder bureau gezet kunnen worden en ga voor enkele grotere potten met planten voor de welkomsthal en vergaderruimtes. Een kleine moeite met groot resultaat! Toch zin in een andere aankleding op je bureau? Bij de nieuwste plantentrend hydroponie zet je je planten op water waarmee de wortels centraal staan. Simpel, stijlvol en een ware eyecatcher voor iedere wachtruimte! Bij iedere plantenzaak zijn hier veel mogelijkheden in te vinden.

Inspireer werknemers door groene schilderijen

Waarom moeilijk doen als het ook anders kan? Wissel enkele kunstwerken aan de muur om voor een paar levende plantenschilderijen die allen goed in zicht zijn vanaf de werkplekken. Maak kennis met de Naturecast mos-schilderijen van Fleurdirect of ga op zoek naar een LivePicture plantenschilderij van Mobilane. Beide schilderijen staan bijzonder knap in ieder interieur en zijn daarmee een unieke samensmelting van design en groen. En nog een voordeel, voor het onderhoud hiervan hoef je geen groene vingers te hebben!

Hogere productiviteit en creativiteit door een groene wand

Wil jij een grootste aanpak voor jouw bedrijfsruimte en sta jij klaar om de welkomsthal, kantoortuin of vergaderruimte om te toveren in een groene oase zonder kostbaar (kantoor)vloeroppervlak te verliezen? Dan is een plantenwand wellicht de beste optie voor jou! Bedrijven als Green Fortune & Ambius bieden hier totaaloplossingen voor aan en brengen op deze manier het buitengevoel op een gemakkelijke manier bij iedere werkplek binnen. De groene wanden brengt naast extra sfeer en een schonere lucht ook andere voordelen met zich mee. Denk aan een hogere productiviteit, minder stress, geluidsabsorberend en een flinke boost voor de creativiteit.

Overtuigd? De mogelijkheden met groen zijn eindeloos, of je nu flink wilt uitpakken met beplanting of toch meer van een subtiel design houdt. Enige voorwaarde is dat medewerkers het groen vanaf zijn werkplek moet kunnen zien. Succes!