04 november 2019

De Amsterdamse grachtengordel is bij uitstek één van de mooiste gebieden in onze hoofdstad. Deze plek staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met de meest prachtige panden en bijzondere uitzicht over de grachten, ben je hier gegarandeerd van een unieke werkplek. In deze blog selecteerden we een aantal van de mooiste panden uit de beroemde grachtengordel, allen te huren via Deskfinder!

Huren aan de Herengracht

Dit karakteristieke grachtenpand heeft misschien wel één van de meest kleurrijke interieurs van het centrum. Waar in de ene ruimte de oude monumentale elementen op bijna overdreven wijze zijn hersteld, heeft een andere ruimte een bijzonder modern uiterlijk gekregen. De kamers worden aan elkaar verbonden middels een fraaie hal, geheel voorzien van authentiek licht marmer. Ondanks de leeftijd van dit monumentale pand ontbreekt het de moderne kantoorgebruiker aan niets. Het pand heeft glasvezel internet, meeting rooms en gezamenlijke ruimtes. Kortom, een klassiek pareltje met een modern karakter.

Een uniek kantoorpand aan de Herengracht

Kantoorpand ‘De Bary’ bestaat uit zes aaneengeschakelde historische gebouwen, gelegen in de Gouden Bocht. De gebouwen zijn onlangs gerestaureerd en daarom helemaal geschikt als moderne kantoorruimtes! Het pand is niet alleen van de voorkant een plaatje, achter de gebouwen ligt een prachtige, zeer zeldzame bedrijfstuin. Op zomerse dagen kan er dus ook prima buiten gewerkt worden. Mocht je dit pand huren, dan word je buren met gevestigde namen als Goethe Instituut, Hogan Lovells, Viktor & Rolf en Hammerstein Advocaten.

De nieuwe Kalenderpakhuizen aan de Achtergracht

Aan de Achtergracht staat een rij indrukwekkende van dertien pakhuizen uit 1723. Twaalf van deze pakhuizen worden samen de Kalenderpakhuizen genoemd, naar de maanden van het jaar. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zullen tien van deze twaalf pakhuizen beschikbaar zijn als kantoor. Momenteel is de verbouwing bezig, waarbij de panden intern met elkaar verbonden worden en ingericht als kantoor. De relatief korte gracht begint bij het Frederiksplein en heeft daarmee een uitstekende centrale ligging.

De Keizersgracht, een plek waar jij je thuis voelt

Deze plek is dé place to be voor startups, ondernemers en freelancers. Het monumentale grachtenpand aan de Keizersgracht huisvest een moderne kantoorruimte. Het kantoor is van alle gemakken voorzien, zo heb je hier razendsnel internet, diverse vergaderruimtes, bemande receptie en kun je als huurder 24/7 naar binnen. Nóg leuker dan de faciliteiten is de community van enthousiaste ondernemers en bedrijven die zich hier heeft verzameld. De goede sfeer wordt benadrukt door de vaste vrijdagmiddagborrel, middagen op de bedrijfsboot en verschillende workshops en events. Een perfecte plek voor een tweede thuis!

Perfect pand voor groeiende start-ups

Een ander geweldig kantoor voor ondernemers is deze aan de Vijzelstraat. In het bruisende hart van Amsterdam biedt dit pand ruimte aan verschillende werkplekken, zowel voor ZZP’ers als groeiende start-ups. Het kantoor is dynamisch ingedeeld, waardoor het makkelijk is om in aanraking te komen met andere ondernemers, maar je kunt je net zo makkelijk afzonderen in een privékantoor. Deze dynamiek zorgt ervoor dat de ruimtes creativiteit ademen. Ook de ligging is gunstig door de goede bereikbaarheid en de verschillende horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een kopje koffie of een vers broodje.

Kantoor met bijzondere architectuur

Komt de stijl van dit pand je bekend voor? Dat kan goed, want de architectuur van dit pand is geïnspireerd op het iconische Rijksmuseum Amsterdam. Dit historische pand heeft een flinke geschiedenis. Zo heeft het ooit dienst gedaan als politiebureau, maar inmiddels is het compleet gerenoveerd door ‘Anders Design’, een gerenommeerd Amsterdams design bureau. Door de unieke samensmelting van moderne elementen en authentieke invloeden, is het een bijzonder kantoorpand geworden. Of u nu op zoek bent naar een kantoor voor twee personen of interesse heeft in grotere kantoorruimtes, Nieuwezijds Voorburgwal biedt het allemaal!

Liever een kleine, creatieve werkruimte?

Op zoek naar een kleinschalige creatieve omgeving? Dan is dit kantoorpand aan de Nieuwe Kerkstraat wellicht wat voor jou! Dit kantoor heeft naast losse units ook verschillende ruimtes waar gewerkt kan worden. Het pand is recentelijk gerenoveerd en heeft een informele, doch representatieve uitstraling. Extra leuk, er is tevens een lounge waar je koffie én lunch kunt halen!

Een kantoorpand met geschiedenis aan de Herengracht

Dit statige pand aan de Herengracht werd gebouwd aan het begin van de zeventiende eeuw. Het kreeg al snel de bijnaam Klockhuys, een vermoedelijke referentie aan de gevelsteen met drie klokken erop. Een eeuw later heeft heeft een nieuwe eigenaar de gevel vervangen, waarna architect De Bazel in 1909 het interieur volledig onder handen nam. Tot op heden zijn deze stijlkenmerken te bewonderen hier. Met de ligging vlak bij de Negen Straatjes ligt dit pand midden in de prachtige grachtengordel. Een geweldige plek om zaken te doen!

Wil jij nu ook zo’n mooie plek aan een van de prachtige grachten van Amsterdam? Bij Deskfinder verhuren we nog veel meer kantoren binnen de grachtengordel. Kom je er niet uit? Voel je dan vrij om contact op te nemen voor aanbod op maat!