03 mei 2019

Je mag als ondernemer zijnde best kritisch zijn bij het zoeken naar een bedrijfsruimte. Je zult ongetwijfeld in je hoofd al een lijstje hebben gemaakt met criteria waar jouw nieuwe kantoor aan moet voldoen. Maar waar zoeken andere ondernemers eigenlijk naar? Wij hebben de top 5 criteria bij het zoeken naar een bedrijfsruimte voor je op een rijtje gezet!

#1. Bedrijfsruimte met parkeergarage

Als jij en je werknemers met de auto naar kantoor komen (of je regelmatig klanten en zakenpartners over de vloer krijgt), is het wel zo prettig als er een plek is waar jullie je auto’s kwijt kunnen. En dat is tegenwoordig, zeker in de grote steden, een luxe. Neem nu Amsterdam; de parkeerkosten in het centrum zijn inmiddels gestegen naar maar liefst €7,50 per uur! Gelukkig zijn er zowel in Amsterdam als in de andere populaire steden ook bedrijfsruimtes met parkeergarage te vinden.

#2. Bedrijfsruimte met tuin

De meeste mensen die de hele dag op kantoor zitten komen eigenlijk veel te weinig buiten. Maar als je een bedrijfsruimte met tuin hebt, is de drempel om naar buiten te gaan veel lager. Je kunt makkelijk tussendoor even naar buiten voor een frisse neus, om vervolgens weer opgeladen aan het werk te gaan. Als het lekker weer is kun je die klant of opdrachtgever gewoon uitnodigen om buiten, onder het genot van het zonnetje en een bak koffie, de zaken door te spreken. En laten we even eerlijk zijn: een bedrijfsruimte met tuin maakt het een stuk aantrekkelijker om op mooie dagen naar kantoor te komen.

#3. Bedrijfsruimte met wifi

Zoek je een bedrijfsruimte waar je praktisch meteen aan de slag kunt? Dan is het raadzaam om te zoeken naar een bedrijfsruimte met wifi. Als er reeds internet aanwezig is, kun je dat in elk geval van je to-do lijst schrappen! Met name in business centers en bedrijfsverzamelgebouwen kun je vaak een (eventueel gemeubileerde) bedrijfsruimte met wifi huren. Vaak kun je dan ook nog allerlei aanvullende diensten afnemen, zoals bijvoorbeeld telefonie of een telefoonbeantwoordservice.

#4. Bedrijfsruimte met vergaderruimte

Vergaderruimte is ook een belangrijke criteria bij het zoeken naar een bedrijfsruimte. Zo’n ruimte is niet alleen handig voor vergaderingen, maar ook voor bijvoorbeeld trainingen en workshops. Afhankelijk van je behoeften kun je zoeken naar een extra ruimte die je zelf als vergaderruimte kunt inrichten, of gaan voor een vergaderruimte die je deelt met andere bedrijven in het pand. Dergelijke gedeelde vergaderruimtes zijn doorgaans al van alle gemakken voorzien en zijn vaak gemakkelijk online te reserveren.

#5. Bedrijfsruimte met schoonmaakservice

Als ondernemer wil je je volledig kunnen focussen op je kerntaken. Waarschijnlijk zit je er niet op te wachten om aan het eind van de dag nog te gaan stofzuigen, de bureaus af te nemen en de prullenbakken te legen. Dat moet je thuis ook al doen! Een bedrijfsruimte met schoonmaakservice is dan ook een van de belangrijkste criteria bij het zoeken naar een bedrijfsruimte. De meeste bedrijfsverzamelgebouwen hebben wel contracten met schoonmaakbedrijven die alle kantoren onder handen nemen. In dergelijke gevallen zitten de kosten van de schoonmaak vaak bij de huurprijs inbegrepen.

En denk je ook aan creatieve ruimte?

Het wordt vaak over het hoofd gezien bij het zoeken naar een bedrijfsruimte, maar voor sommige bedrijven is dit wel belangrijk: creatieve ruimte. Ruimtes die zich lenen om creativiteit te uiten, te ontwikkelen en te delen. Als je regelmatig brainstorm sessies houdt, dan is het wel zo prettig als dit kan plaatsvinden in een comfortabele, inspirerende ruimte. Misschien met een loungebank in plaats van met standaard tafels en stoelen. Voor bijvoorbeeld designers kan het ook prettig zijn als zij de mogelijkheid hebben om hun ideeën te visualiseren, bijvoorbeeld met moodboards, mindmaps en whiteboards. Een onderneming die fysiek de ruimte heeft voor creativiteit, produceert vaak de beste ideeën!