22 november 2019

Rotterdam is een gewilde locatie voor bedrijven en ondernemers. De moderne havenstad heeft prachtige plekken en ook daar staan unieke bedrijfspanden. Of jouw Rotterdamse bureau nu uitkijkt over het water dat door de stad slingert of over de stad met bijzondere architectonische panden, wij hebben de mooiste plekken in ons aanbod voor jou op een rijtje gezet.

Uitzicht op de Maas vanaf de Wilhelminakade

De Wilhelminakade is een opvallend stukje van de stad. De gebouwen op deze kade vormen de herkenbare skyline van Rotterdam. De straat is een halve kilometer lang en kreeg rond 1900 zijn naam, als vernoeming naar Koningin Wilhelmina. Het gebied kent een rijke geschiedenis, met de voormalige vestigingsplaats van de Holland-Amerika Lijn als hoogtepunt. Het hoofdgebouw van de Holland-Amerika Lijn staat nog steeds op de Wilhelminakade en staat sinds de jaren 90 bekend als Hotel New York. Daarnaast vind je hier onder andere De Rotterdam, een ontwerp van architect Rem Koolhaas, en Het Nieuwe Luxor Theater.

Wilhelminakade 955

Één van de hoogste en meest opvallende gebouwen van Rotterdam is het World Port Center op de Kop van Zuid. Dit kantoorgebouw ligt op het einde van de Wilhelminapier, direct naast Hotel New York. Het 124 meter hoge gebouw telt 32 verdiepingen en is ontworpen door de befaamde Britse architect Sir Norman Foster. Deze architect werd bekend van onder andere de Londense luchthaven Stansted en de uitbreiding van de Rijksdag in Berlijn. Extra bijzonder, het gebouw was de eerste hoogbouw op de Wilhelminakade!

World Port Center beschikt over een nieuw bedrijfsrestaurant, full service receptie, beveiliging, een riante lounge en bakery cafe. Met het bijzondere en typisch Rotterdamse uitzicht is dit één van onze favoriete unieke kantoorgebouwen in de havenstad.

De Rotterdam, Wilhelminakade 139

De Rotterdam is een ware eye-catcher op de Rotterdamse horizon. Het gebouw werd eind jaren’90 ontworpen door de Rotterdamse architect Rem Koolhaas, maar pas in 2009 begon de bouw, die in 2013 eindigde. Inmiddels is het gebouw één van de meest bekende torens van Rotterdam. De drie torens bieden ruimte aan appartementen, een hotel en kantoren. Deze laatstgenoemde beschikt over moderne meeting rooms, uitgebreide receptiediensten, parkeergarage en een espressobar met de beste koffie, allemaal perfect voor de moderne ondernemer, werknemer en zzp’er. Met een prachtig uitzicht over de Maas en de Rotterdamse cruise terminal, is dit één van de meest complete en unieke kantoorgebouwen van de stad.

Zicht op de Binnenstad vanaf de Blaak

Een andere bekende Rotterdamse straat is de Blaak, gelegen in het centrum. De straat valt op door de brede opzet met aan weerszijden metershoge gebouwen. Deze hoge panden zijn veelal kantoorgebouwen en daarmee wordt de Blaak gezien als het zakencentrum van de stad. Aan het ene einde van de straat ligt het gelijknamige trein- en metrostation. De ingang van het station kenmerkt zich door een opvallende transparante schotel. Naast station Blaak liggen ook de Markthal en de bekende kubuswoningen, ontworpen door architect Piet Blom.

Blaak 555

Dit kantoorgebouw heeft één van de meest opvallende silhouetten in het Rotterdamse Central Business District. Het gebouw heeft de naam FIVE55 gekregen en biedt ruim 28.000 m2 aan kantoorruimte. Bij de recente renovatie zijn de etages omgetoverd tot open vloeren waar ondernemers en bedrijven de ruimte geheel naar eigen smaak en behoeften kunnen inrichten en als het ware hun eigen wereld creëren. Het pand is door de architectuur ingedeeld in onderbouw en hoogbouw, waarbij de onderbouw grote ruimtes biedt en de hoogbouw kleinere vloeren heeft. Dat maakt dit pand uitermate geschikt voor zowel grote als kleinere bedrijven. Zie jij jezelf hier al zitten?

Wijnhaven 3

‘Het Witte Huis’ is een bijzonder en karakteristieke kantoorvilla in art nouveau bouwstijl. Het pand is een opvallende verschijning in de omgeving Blaak met een fantastische uitstraling en de technieken en faciliteiten van een eigentijds kantoorgebouw. Het Witte Huis was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en heeft als een van de weinige gebouwen in het centrum het bombardement op de stad doorstaan. De gevel van het gebouw is versierd met verschillende ornamenten, waaronder bloemmotieven en gevleugelde draken. Met 11 verdiepingen en een hoogte van circa 43 meter biedt dit kantoor een ongeëvenaard uitzicht op de stad, zeker vanaf het platte dakterras! Neem nu contact met ons op voor een bezichtiging!

Rotterdam heeft op dit moment volop kantoorruimtes en werkplekken beschikbaar voor jou! Of je nu voor een plek met uitzicht of juist een plek midden in het centrum gaat, we hebben voor ieder wat wils. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een bezichtiging!