17 mei 2023

Voor startende bedrijven kan het vinden van een geschikte kantoorruimte een uitdaging zijn. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, maar het kan lastig zijn om de juiste locatie te vinden die past bij de behoeften en het budget van het bedrijf. In dit blog bespreken we enkele belangrijke overwegingen en mogelijkheden om startende bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste kantoorruimte. 

Er zijn verschillende opties voor het opleveren van een kantoorpand aan beginnende huurders. Eén daarvan is de kale huur, waarbij de huurder alleen de lege kantoorruimte huurt en zelf verantwoordelijk is voor het aanschaffen en inrichten van het interieur. Dit kan voordelen bieden voor bedrijven die hun eigen unieke uitstraling willen creëren en bereid zijn om de extra kosten en moeite te investeren om hun kantoorruimte volledig aan te passen aan hun wensen. 

Een andere optie is turn-key oplevering, waarbij de kantoorruimte volledig ingericht en gebruiksklaar wordt opgeleverd aan de huurder. Dit kan voordelen bieden voor bedrijven die snel een kantoorruimte nodig hebben en zich willen richten op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te hoeven maken over het ontwerpen en inrichten van hun kantoorruimte. De huurder hoeft alleen maar zijn eigen apparatuur en meubilair mee te nemen om aan de slag te gaan. 

Een derde optie is om je interieur te huren bij een bedrijf zoals NorNorm. Hierbij kan de huurder kiezen uit verschillende inrichtingspakketten die passen bij de grootte en het type kantoorruimte die hij huurt. Dit kan voordelen bieden voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele oplossing en hun kantoorruimte willen inrichten met een professionele uitstraling zonder grote investeringen te hoeven doen. Bovendien kan dit ook kostenefficiënt zijn omdat het huren van interieur via NorNorm vaak goedkoper is dan het kopen van interieur voor een kantoorruimte. 

Al met al bieden deze verschillende opties startende bedrijven en ondernemers de flexibiliteit om een kantoorruimte te vinden die past bij hun behoeften en budget. Het is belangrijk om bij het kiezen van een kantoorruimte rekening te houden met alle beschikbare opties en om de voor- en nadelen van elke optie af te wegen om de beste keuze te maken voor je bedrijf. 

 

De huurprijs van de kantoorruimte is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Startende bedrijven moeten een kantoorruimte vinden die binnen hun budget past en niet te veel druk legt op hun financiële middelen. Het kan de moeite waard zijn om verschillende locaties te vergelijken en te onderhandelen over de huurprijs en leasevoorwaarden om de beste deal te vinden. 

Voor startende bedrijven die nog niet veel werknemers hebben, kan het interessant zijn om te kijken naar business centers. Bijvoorbeeld aan de Anthony Fokkerweg 61 in Amsterdam of aan de Goeman Borgesiuslaan 77 in Utrecht. Dit zijn kantoorruimtes die gedeeld worden met andere bedrijven. Business centers zijn vaak flexibel en bieden een breed scala aan voorzieningen, zoals vergaderruimtes en gedeelde kantoorapparatuur. Het kan ook een goede manier zijn om in contact te komen met andere ondernemers en de mogelijkheid om te netwerken en te leren van elkaar. 

Ten slotte moeten startende bedrijven er rekening mee houden dat het vinden van de juiste kantoorruimte tijd kost en dat er mogelijk meerdere opties moeten worden overwogen voordat de juiste locatie wordt gevonden. Door te zoeken naar de juiste locatie op basis van factoren zoals locatie, grootte, huurprijs, voorzieningen en leasevoorwaarden, en door gebruik te maken van flexibele oplossingen zoals business centers, kunnen startende bedrijven uiteindelijk een kantoorruimte vinden die past bij hun behoeften en budget. 

Tot slot is het belangrijk om de huurvoorwaarden van de kantoorruimte goed te begrijpen en alle details zorgvuldig te lezen voordat er een handtekening wordt gezet. Het kan raadzaam zijn om de hulp van een advocaat in te schakelen om het huurcontract te bekijken en te onderhandelen over de voorwaarden. 

In conclusie, het vinden van de juiste kantoorruimte kan een uitdaging zijn voor startende bedrijven, vooral in de huidige economische omstandigheden. Door rekening te houden met factoren zoals locatie, grootte, huurprijs en voorzieningen en door gebruik te maken van flexibele oplossingen zoals business centers, kunnen startende bedrijven een kantoorruimte vinden die past bij hun behoeften en budget. Daarnaast kunnen zij ook waardevolle informatie en tips krijgen door contact op te nemen met andere ondernemers of professionals in de sector, en door het zorgvuldig lezen van huurcontracten en waar nodig de hulp in te schakelen van een advocaat.