Ptolemaeuslaan 40

Uitgelichte services

 • Lift

  Ook voor de minder validen beschikt men hier over een lift

 • Pantry

  Je beschikt over je eigen/gedeelde keuken om zelf een kop koffie te zetten

 • Tuin/Dakterras

  Je kan gebruik maken van de buitenruimte(s) om te genieten van je lunch of een vrijdagmiddag borrel

Omschrijving

ALGEMEEN
Het betreft een representatief kantoorgebouw met volop mogelijkheden om de identiteit van uw bedrijf te vertalen in uw huisvesting. Het kantoorgebouw bestaat uit 3 kantoorvloeren met in het souterrain een opslagruimte. Op de begane grond bevindt zich een bedrijfsrestaurant met een aangenaam en ruimtelijk terras aan de buitenzijde van het gebouw.
Gunstig en centraal gelegen op businesspark Papendorp, met een unieke parkeernorm en direct gelegen aan de afrit A2 en A12 zorgt ervoor dat het een unieke en ideale vestigingsplaats is voor hoogwaardige dienstverlenende bedrijven.

Het kantoorgebouw bevindt zich op het moderne, centraal gelegen Businesspark Papendorp Utrecht. Op het businesspark komen innovatie, kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, vitaliteit en flora en fauna samen. Papendorp kenmerkt zich door een ruim stedenbouwkundig plan waardoor het geheel een parkachtige uitstraling verkrijgt. Het accent is gelegd op een ‘groene’ uitstraling en het onderhoud van het park wordt gewaarborgd door actief park- management. Papendorp is uitstekend geschikt voor hoogwaardige dienstverlenende bedrijven. Papendorp biedt diverse faciliteiten, waaronder een kinderdagverblijf en brasserie De Steiger. Vereniging Parkmanagement Papendorp (VPP) behartigt de belangen van de leden en organiseert daarnaast regelmatig kleine en grote, individuele bedrijfsoverstijgende sportieve en inspirerende events.

De centrale ligging van het businesspark komt ten goede van de bereikbaarheid, Papendorp is zowel met eigen- als openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Vanaf NS-station Utrecht Centraal, het belangrijkste knooppunt van Nederland, bent u in enkele minuten op de plek van bestemming. Daarnaast beschikken alle bedrijven over parkeerplaatsen op eigen terrein en is er de P+R Papendorp die beschikt over 750 parkeerplaatsen.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer:
Papendorp heeft een directe op- en afrit aan de A2 en de A12, vanaf het nabijgelegen knooppunt Oudenrijn zijn diverse rijkswegen makkelijk te bereiken.
Daarnaast heeft Papendorp met de Prins Clausbrug een directe verbinding naar het centrum van Utrecht.

Openbaar vervoer:
Door middel van diverse busverbindingen zijn Utrecht Centrum en NS-station Utrecht Centraal in circa 10 minuten te bereiken via de Prins Clausbrug.
De eerste bus rijdt om 06.14 uur, de laatste vertrekt om 00.51 uur.
Tevens biedt het businesspark een gratis Papendorp Express die door het gebied rijdt, hierdoor is de bereikbaarheid optimaal. De bushalte P+R Papendorp, Utrecht is op vijf minuten lopen gelegen van het gebouw.

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur is het gehele gebouw beschikbaar met een totaal van 1.913 m2 v.v.o.
Dit metrage is als volgt verdeeld over verschillende verdiepingen:

Verdieping Metrage (v.v.o.) Status
Kelder 153 m2 Beschikbaar
Begane grond 513 m2 Beschikbaar
1e verdieping 624 m2 Beschikbaar
2e verdieping 623 m2 beschikbaar

Naast de drie kantoorvloeren op de begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping is er opslagruimte aanwezig in het souterrain.

PARKEERGELEGENHEID
Bij het object zijn 62 parkeerplaatsen gelegen. Er geldt een parkeernorm van 1:31 m2 v.v.o.

OPLEVERINGSNIVEAU
In overleg. Het huidige inbouwpakket kan door opvolgende huurder overgenomen worden maar een casco oplevering is ook bespreekbaar.

ENERGIELABEL
Het kantoorgebouw is voorzien van energielabel A.

AANVAARDING
In overleg.
VOORWAARDEN EN CONDITIES

HUURPRIJS
Kantoorruimte:
€ 180,00 per m2 per jaar, te vermeerderen met omzetbelasting.

opslagruimte
€ 100,00 per m2 per jaar, te vermeerderen met omzetbelasting.

Parkeerplaatsen
€ 1.500,00 per parkeerplaats per jaar, te vermeerderen met omzetbelasting.

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is btw-belaste verhuur. Derhalve dient de huurprijs te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde btw-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is er van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, met een nader te bepalen percentage verhoogd zodat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
Ten minste 5 (vijf) jaar.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

SERVICEKOSTEN
€ 35,00 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie, voor de navolgende leveringen en diensten, te vermeerderen met omzetbelasting:
• warmte-, elektriciteits- en waterverbruik inclusief vastrecht van de algemene alsmede eigen ruimte;
• onderhoud en periodieke controle liftinstallatie;
• onderhoud en periodieke controle CV-installatie;
• onderhoud en periodieke controle verlichting in gemeenschappelijke ruimten en noodverlichting;
• onderhoud en periodieke controle brandmeld-apparatuur en haspels;
• glasbewassing gemeenschappelijke ruimten;
• periodiek schoonhouden en ontstoppen goten en hemelwaterafvoeren;
• onderhoud groenvoorziening;
• verzorging huisvuil, containerhuur;
• voor rekening van huurder zijnde belastingen en heffingen;
• kleine herstellingen in gemeenschappelijke ruimten;
• verzekering van glasruiten danwel de kosten van glasbreuk, met uitzondering van glasruiten in systeemwanden;
• administratiekosten ad. 5% over de hierboven vermelde leveringen en diensten.

Bovenstaande lijst is niet limitatief. Verhuurder behoudt zich het recht voor genoemde leveringen en diensten en speciale voorzieningen uit te breiden of in te krimpen en het door huurder te betalen aandeel in de kosten dien overeenkomstig te wijzigen.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het consumenten-prijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting. Deze bankgarantie dient te worden gesteld voor de sleuteloverdracht en dient te worden afgegeven door een in Nederland erkende en gevestigde bankinstelling, conform het standaard ROZ-model 2018.
Over een waarborgsom wordt geen rente vergoed.

HUUROVEREENKOMST
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

Lees meer Lees meer

BEREIKBAARHEID Eigen vervoer: Papendorp heeft een directe op- en afrit aan de A2 en de A12, vanaf het nabijgelegen knooppunt Oudenrijn zijn diverse rijkswegen makkelijk te bereiken. Daarnaast heeft Papendorp met de Prins Clausbrug een directe verbinding naar het centrum van Utrecht. Openbaar vervoer: Door middel van diverse busverbindingen zijn Utrecht Centrum en NS-station Utrecht Centraal in circa 10 minuten te bereiken via de Prins Clausbrug. De eerste bus rijdt om 06.14 uur, de laatste vertrekt om 00.51 uur. Tevens biedt het businesspark een gratis Papendorp Express die door het gebied rijdt, hierdoor is de bereikbaarheid optimaal. De bushalte P+R Papendorp, Utrecht is op vijf minuten lopen gelegen van het gebouw.

Parkeermogelijkheden

 • Eigen terrein

Faciliteiten

 • Lift
 • Pantry
 • Tuin/Dakterras

Plan een bezichtiging of stel een vraag