Reykjavikplein 1

Omschrijving

ALGEMEEN
Op een unieke zichtlocatie in Utrecht aan de rijksweg A2, wordt het nieuwbouw kantoorgebouw “HELIX” ontwikkeld. Het nieuw te bouwen gebouw, belendend aan het kantoorgebouw van Capgemini Nederland, is gelegen bij de Leidsche Rijn tunnel en direct naast het NS-station Leidsche Rijn. De bereikbaarheid met zowel het eigen als openbaar vervoer is derhalve uitstekend te noemen.

“HELIX” is onderdeel van het nieuwe stadscentrum “Leidsche Rijn Centrum”, dat in mei 2018 is geopend. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades is Leidsche Rijn Centrum het kloppende hart van Leidsche Rijn. Met leuke winkels, een hippe Foodmarkt (Jumbo XL), pick-up-points en gezellige pleinen met terrasjes, koffietentjes en restaurants. Een grote bioscoop, een bibliotheek en andere culturele voorzieningen zijn om de hoek van “HELIX” gelegen.

Bij het ontwerp van “HELIX” staat de gezondheid en het welzijn van mensen centraal en wordt een holistische benadering van gezondheid in een gebouwde omgeving toegepast volgens de WELL Building Standard.
WELL is een op prestaties gebaseerd systeem voor het meten, certificeren en bewaken van functies van de gebouwde omgeving die de gezondheid en het welzijn van de mens beïnvloeden, door lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest.

BEREIKBAARHEID
“HELIX” is gelegen op een eersteklas locatie in Utrecht, direct langs de rijksweg A2, op geringe afstand van de knooppunten Oudenrijn (A2/A12) en Lunetten (A12/A27). Het centrum van de stad (met onder meer Hoog Catharijne) en het Centraal Station Utrecht zijn eveneens op enkele autominuten afstand gelegen.

Ook per openbaar vervoer is de locatie uitstekend te bereiken. Door het NS-station Leidsche Rijn, welke voor de deur is gelegen, is de rest van Nederland uitstekend bereikbaar. Het Centraal Station Utrecht is in circa 5 minuten bereikbaar.

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur is beschikbaar totaal circa 266 m2 v.v.o. verdeeld als volgt:

begane grond VERHUURD
1e verdieping VERHUURD
2e verdieping 266 m2 v.v.o.
3e verdieping VERHUURD
4e verdieping VERHUURD

Genoemd metrage is inclusief toedeling algemene en gemeenschappelijke ruimten (waaronder het bedrijfsrestaurant en de entree).

Deelverhuur is bespreekbaar.

GEMEENSCHAPPELIJKE FACILITEITEN
Verhuurder gaat de begane grond inrichten ten behoeve van gemeenschappelijke vergaderfaciliteiten en een bedrijfsrestaurant. Deze m2’s zijn naar rato toebedeeld over alle ruimtes.

De kosten voor de gemeenschappelijke lunchfaciliteit zijn reeds in het metrage/de huur verdisconteerd. In aanvulling op deze kosten betalen huurders uitsluitend de kosten voor het daadwerkelijke gebruik van de lunch.

Om de medewerkers een korting te geven op de kosten voor eten en drinken, kan Huurder een aparte afspraak maken met de exploitant van de keuken. Verhuurder maakt geen deel uit van een overeenkomst tussen Huurder en de exploitant van de keuken.

BEMANDE RECEPTIEBALIE
Op de begane grond komt een algemene, bemande receptiebalie. Gedurende kantoortijden worden gasten van de huurder(s) opgevangen en doorverwezen door de receptioniste. De kosten voor de receptiefaciliteiten bedragen € 10,00 per m2 v.v.o. gehuurd vloeroppervlak per jaar te vermeerderen met omzetbelasting, en worden gelijktijdig met de servicekosten in rekening gebracht. Het voornoemde bedrag (prijspeil 2020) wordt jaarlijks geïndexeerd.

PARKEERGELEGENHEID
In de onder het kantoorgebouw gelegen parkeergarage zijn op basis van een parkeernorm van 1:67 parkeerplaatsen beschikbaar.

Additionele parkeergelegenheid in de omgeving
Het Leidsche Rijn Centrum heeft een openbare parkeergarage aan het Brusselsplein. De parkeergarage wordt door APCOA geëxploiteerd. Er zijn bewoners- en winkeliersabonnementen beschikbaar. De kantoorabonnementen worden binnen enkele maanden uitgegeven. De winkeliersabonnementen, op basis van 24/7, kosten € 1.372,00 exclusief BTW per jaar. Deze parkeergarage is op circa 250 meter loopafstand gelegen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt in nieuwbouw casco staat opgeleverd.

De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs inbegrepen en dienen door Huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

GLASVEZEL
Het gebouw beschikt over glasvezelinternet. Huurder is zelfverantwoordelijk voor de aanvraag van een glasvezelverbinding bij een provider.

ENERGIELABEL
Het nieuw te bouwen kantoorgebouw “HELIX” wordt voorzien van minimaal Energielabel A.

DUURZAAMHEIDSLABEL
WELL silver core & shell

AANVAARDING
In overleg.

HUURPRIJS

Kantoorruimte:
€ 210,00 per m2 per jaar

Parkeerplaatsen:
€ 1.650,00 per parkeerplaats per jaar.

Genoemde bedragen te vermeerderen met omzetbelasting.

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met een aansluitende verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

SERVICEKOSTEN
€ 45,00 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie, voor de kosten van leveringen en diensten.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting. Deze bankgarantie dient te worden gesteld voor de sleuteloverdracht en dient te worden afgegeven door een in Nederland erkende en gevestigde bankinstelling, conform het standaard ROZ-model 2018.
Over een waarborgsom wordt geen rente vergoed.

HUUROVEREENKOMST
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 210 /m2/jaar

Aanvaarding Direct

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 266 m2

Plan een bezichtiging of stel een vraag