Mathenesserdijk 410, Rotterdam | Dit kantoor huren? | Deskfinder.nl

Mathenesserdijk 410

Omschrijving

Algemeen
De Fabriek van Delfshaven kent een rijk verleden. Het is gevestigd in een historisch pand in Rotterdam Delfshaven.

Het fabriekscomplex van de voormalige ‘Roeloff’s uitstoomingsinrichting, stoomververij en chemische wasserij NV’ aan de Mathenesserdijk in Delfshaven is in verschillende bouwfases gerealiseerd. Roeloff’s vestigde zich in 1892 op de locatie, en met name vanaf 1926 werd de fabriek sterk uitgebreid. De fabriek maakt deel uit van historisch Delfshaven, dat in 1991 werd aangewezen als Beschermd Stadsgezicht. Het fabriekscomplex met zijn schoorsteen is een beeldbepalend element aan de Schie, prominent in beeld vanaf de Lage Erfbrug.

De Fabriek van Delfshaven is één van de meest markante fabriekspanden van Rotterdam en is vanaf 2011 getransformeerd tot verzamelgebouw voor kleine bedrijven, zelfstandig ondernemers en eigenzinnige freelancers. Eind 2012 heeft De Fabriek haar nieuwe deuren geopend.

De Fabriek is zo’n pand waarvan je zou willen dat de muren konden spreken, zo rijk is haar geschiedenis. In 120 jaar tijd transformeerde het van ‘uitstoominrichting’ (wasserij en ververij) tot kraakpand en culturele broedplaats. Wat jarenlang bekend stond als ‘die vervallen fabriek’ aan de Mathenesserdijk, is vanaf oktober 2012 de eyecatcher van de wijk Delfshaven. Het oorspronkelijke gebouw is overeind gebleven, maar is volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een innovatief verzamelgebouw voor kleine ondernemers.

Object
De Fabriek van Delfshaven is voornamelijk gevuld met creatieve mensen/bedrijven. Denk hierbij aan architecten, designers, videoproducties en hier en daar een advocaat en een coach.

Het zou dus ook goed kunnen dienen als expositieruimte voor kunst, of als showroom voor bijvoorbeeld meubels (418 E heeft een eigen ingang aan de straatzijde).

Voor de verhuur zijn er momenteel 1 unit beschikbaar:

Unit 418 E:
Metrage: 117 m²
Huurprijs per maand € 1.650,00
Voorschot servicekosten per maand € 500,00

Bovengenoemde bedragen dienen te worden vermeerderd met b.t.w.

Voorzieningen
De kantoorruimte wordt in de huidige, uitermate representatieve staat opgeleverd, voorzien van onder meer:
• representatieve entree met imposant trappenhuis;
• personenlift;
• gescheiden sanitaire voorzieningen;
• gemeenschappelijke pantry voorziening.

In aanvulling op voornoemde casco wijze van oplevering wordt het gehuurde opgeleverd voorzien van het door de voorgaande huurder aangebrachte huidige inrichtingspakket bestaande uit onder meer:
• aanwezige vloerafwerking;
• verlichting;
• aanwezige kantoorindeling;
• databekabeling.

Beschikbaarheid
Per direct.

Huurtermijn
In overleg.

Energielabel
Het gebouw beschikt over een energielabel A.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Betalingen
Betaling van de huur, eventuele servicekosten en b.t.w. geschiedt per kwartaal vooruit.

Zekerheidstelling
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van tenminste twee maanden huur en servicekosten te vermeerderen met b.t.w.

Omzetbelasting
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, met bijbehorende algemene bepalingen.

Lees meer Lees meer

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs € 1.650 Per maand

Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte

Oppervlakten

Oppervlakte 117 m2 (in units vanaf 117 m2)

Indeling

Aantal bouwlagen 1 bouwlagen

Plan een bezichtiging of stel een vraag