Chat with us, powered by LiveChat

Huur de perfecte werkplek in Utrecht

Is je bedrijf toe aan een nieuw pand? Of misschien ben je nog maar net voor jezelf begonnen en vind je het tijd worden voor een professionele werkplek. Het vinden van het perfecte kantoor kan best een opgave zijn. Er worden een hoop kantoorpanden aangeboden, wat ervoor zorgt dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Deskfinder maakt het een stuk makkelijker om een de juiste werkplek in Utrecht te vinden. Op de website vind je een mooi overzicht van de kantoorpanden die te huur staan en met de handige filters verfijn je de zoekresultaten naar jouw wensen. Met een team van ruim 100 vastgoedmakelaars staat Deskfinder als onafhankelijk kantorenplatform altijd voor jou klaar.

flexplek utrecht
desk image

Huur een perfecte werkplek in Utrecht Overvecht


Utrecht staat bekend als een slimme, creatieve, talentvolle en gezonde stad. Met zo’n 350.000 inwoners is Utrecht de vierde grote stad van Nederland. De centraal gelegen stad in de provincie Utrecht is heel goed bereikbaar. Dankzij een groot netwerk aan snelwegen, is deze stad vanaf elke hoek van Nederland gemakkelijk te bereiken. Daarnaast is het ook het middelpunt in het spoorwegennetwerk. Dus ook met het openbaar vervoer kom je hier gemakkelijk. Het is mede daarom een populaire stad voor bedrijven om zich te vestigen.


Utrecht Overvecht is een ruim opgezette wijk met veel groen. Het is een gezellige woonwijk, maar bevat ook het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Dit is dan ook een populaire locatie voor veel bedrijven in Utrecht. Er zitten zo’n 280 bedrijven gevestigd en is daarmee dan ook een belangrijke werklocatie voor de gemeente Utrecht. In Utrecht Overvecht bevinden zich flink wat kantoorpanden en bedrijfsverzamelgebouwen, waar je een geschikte kantoorruimte kunt huren.

desk image
usp icon1

Soort kantoorruimte

Als je er eenmaal uit bent waar je op zoek gaat naar een kantoorruimte, is het tijd voor de volgende stap: naar wat voor soort werkplek ben je op zoek? Er zijn een hoop verschillende soorten kantoorruimtes, dat natuurlijk wel bij jouw bedrijf moet passen.

Als je net voor jezelf begint, is een flexplek of coworking space ideaal. Het is vrij goedkoop en daarom ook laagdrempelig. De kans is groot dat je met gelijkgestemden in een ruimte komt, waardoor het voelt alsof je collega’s hebt. Daarnaast is het heel goed voor je netwerk, want juist op deze plekken is het goed om mensen te leren kennen. Wie weet kunnen jullie nog eens iets voor elkaar betekenen.

Heb je liever vastigheid? Dan is een kantoortuin waarschijnlijk meer iets voor jou, waar je je eigen bureau hebt. Als je iets zoekt dat echt helemaal voor jou is, dan kom je al snel uit op een kantoorunit. Hierbij heb je een eigen kantoor, ideaal voor bedrijven met twee tot tien medewerkers. Als je bedrijf flink aan het groeien is, dan is het verstandig om te zoeken naar een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelpand of in een business center.

Om erachter te komen welk type kantoor het beste bij jouw bedrijf past, is het goed om na te denken over hoe lang je van plan bent om dit nieuwe kantoor te huren. Wil je het voor de komende drie jaar huren, maar ziet het ernaar uit dat je bedrijf wel flink gaat groeien? Let er dan op dat je in dit nieuwe kantoor ook de mogelijkheid hebt om te groeien.

usp icon1

Waar moet je op letten?

Als je dan eenmaal op zoek bent naar het juiste kantoor, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het budget natuurlijk een belangrijk punt. Ga bij jezelf na hoeveel je van plan bent hier maandelijks aan uit te geven. Als je echt nog geen idee hebt, dan is het goed om in ieder geval een richtlijn aan te houden, dat maakt het zoeken een stuk gemakkelijker.

Dan zijn er natuurlijk bepaalde voorzieningen waar je rekening mee moet houden. Naast internet is het ook fijn om te weten of er een keuken in zit en of er parkeerplekken in de buurt zijn.

Tot slot is het goed om te bedenken hoe groot het kantoor moet zijn. Hoeveel personeel moet je hierin kwijt en hoeveel gaat hier de komende jaren nog bij komen? Gemiddeld heeft elke medewerker zo’n zeven vierkante meter nodig in het kantoor. In de meeste gevallen klopt dit, maar toch gaat deze regel niet altijd helemaal op. Bij een klein bedrijf wordt de ruimte al snel te groot, en bij een groot bedrijf juist te klein. Zo’n 20 vierkante meter voor vier personen is in dat geval een betere maatstaf om aan te houden. Bedenk daarnaast ook hoe je de ruimte in wilt delen. Is er een vergaderruimte? Moet er een grote tafel in komen om gezamenlijk te kunnen lunchen en wil je als baas je eigen, afgesloten ruimte hebben? Ook dit is belangrijk om mee te nemen bij het berekenen van het aantal vierkante meters dat je nodig denkt te hebben.

usp icon1

Deskfinder staat voor je klaar

De zoektocht naar het perfecte bedrijfspand kan lastig en tijdrovend zijn. Deze tijd wil jij natuurlijk liever in je dagelijkse bezigheden voor je bedrijf besteden. Deskfinder helpt je daarom graag. Via de filters in het handige overzicht, zie je al snel welke bedrijfspanden er op jouw interesses aansluiten. Zie je een mooi kantoor dat je even wilt bewaren? Dan kun je deze gemakkelijk opslaan als favoriet door op het hartje te klikken. Op deze manier kun je rustig verder kijken, om jouw favorieten later met elkaar te vergelijken.

Heb je eenmaal een pand gevonden waar jij je hart aan verloren bent? Dan is het tijd voor de bezichtiging! Via Deskfinder is het zelfs mogelijk om binnen drie uur een bezichtiging te plannen. Als er haast zit bij het vinden van jouw ideale kantoorpand, dan zit je bij ons dus goed. Als het pand in het echt ook aan jouw wensen voldoet, is het tijd voor de onderhandeling. Geen zorgen als dit niet jouw sterkste punt is, want ons team van vastgoedmakelaars helpt je ook hier bij als je dat wilt. Je wilt tenslotte wel de beste deal eruit halen.

Het mooie van onze dienst is dat het helemaal gratis is. Je hoeft alleen maar het formulier in te vullen. De rest kun je met een gerust hart aan ons overlaten!