loader

Museumlaan 2

De kantoorvilla “Het Hoogeland” aan de Museumlaan 2 te Utrecht ligt op een prachtige locatie in het Hogelandse Park in Utrecht-Oost en is één van de meest markante gebouwen van deze stad.

Het Hoogeland werd in 1824 als woonhuis gebouwd en kan terugzien op een interessante geschiedenis. Eind negentiende eeuw werd het pand vergroot en uitgebreid met de twee vleugels. Jarenlang was het als museum in gebruik. Ook werd het Hogelandse Park aangelegd.

Staatsbosbeheer gebruikte het gebouw van 1919 tot 1977 en zorgde ervoor dat rond 1932 de tweede verdieping werd gerealiseerd. Na 1977 heeft het huis een periode van leegstand gekend en sinds 1993 zijn er diverse (kleinere) bedrijven gehuisvest. Bij deze laatste invulling van de huisvesting is gekeken naar een leuke mix van mensen en capaciteiten. De filosofie hierbij is dat mensen die hier hun bedrijf uitoefenen dat in een goede sfeer kunnen doen en dat de randvoorwaarden dus niet gewoon goed moeten zijn, maar zeer goed.

De kantoorvilla is door eigenaresse ‘groen en gezond’ ingericht om de duurzaamheid van het pand en het welzijn van de werkzame personen te vergroten. De kantoorvilla “Het Hoogeland” is uitermate geschikt voor organisaties met aandacht voor het welzijn van de werknemers.

Op de derde verdieping van “Het Hoogeland” bevindt zich een vergaderkamer voor gemeenschappelijk gebruik en een grote presentatie/lunchruimte.

Beschikbare ruimten in Het Hoogeland:

Kamer v.v.o. m2 Beschikbaarheid Huurprijs
2e verdieping:
2.9C 41,90 m2 Per 1-1-20 € 874,83
2.10 28,23 m2 Per direct € 589,41

Huurprijzen per maand, inclusief het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

Voorzieningen
 • Flexibele huurtermijnen
  Flexibele huurtermijnen
 • Pantry
  Pantry
 • Schoonmaak service
  Schoonmaak service
 • Vergaderruimtes
  Vergaderruimtes
Beschikbare huuropties
Kantoorruimte

Units 28m2 unit

€589 per maand

Units 42m2 unit

€875 per maand

Aanbod op maat Aanbod op maat
Zoek je meer specifiek aanbod?

Wij gaan graag voor jou op zoek.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer:
De Museumlaan is zeer goed bereikbaar met het eigen vervoer. De rijkswegen A12, A27 en A28 zijn via de Berekuil binnen 5 minuten rijden bereikbaar.

Openbaar vervoer:
ook per openbaar vervoer is de Museumlaan zeer goed bereikbaar. De bushalte “Oorsprongpark” is op enkele minuten loopafstand gelegen. Vanaf deze bushalte rijden diverse stads- en streekbussen via een HOV-lijn onder meer rechtstreeks van en naar het Utrecht Centraal Station, Utrecht Science Park “de Uithof”, Bilthoven, De Meern, Vianen, Vleuten , Wageningen en Zeist.

 • Auto
  Auto
 • Fiets
  Fiets
 • Nabij bus
  Nabij bus
Parkeermogelijkheden
 • Fietsenstalling
  Fietsenstalling
Plan een bezichtiging of stel een vraag
Plan een bezichtiging of stel een vraag