Dacht je dat het vinden van een juist bedrijfspand lastig was?

Niet meer dankzij Deskfinder.nl. We weten dat er veel tijd in het vinden van de ideale kantoorruimte kan zitten. Juist daarom zijn wij er als onafhankelijk kantorenplatform. Met een team van ruim 100 vastgoedmakelaars, hebben we de kennis in huis om jou te helpen. Zo hoef jij je kostbare tijd niet te verdoen en houd je de tijd om aan je eigen bedrijf te kunnen besteden. Dankzij het actuele overzicht op Deskfinder.nl vind jij binnen no time de bedrijfsruimte waar jij naar op zoek was.

 

Als je bedrijf groeit, betekent dat de ruimte waarin je gevestigd zit ook moet groeien. Of misschien ben je ondernemer en blijkt het goed te gaan met jouw bedrijf, waardoor je je thuiswerkplek gaat inruilen voor een professionele kantoorruimte. Wat jouw verhaal ook is, als je op zoek gaat naar een nieuwe bedrijfsruimte, zullen er bepaalde knopen doorgehakt moeten worden. Denk aan budget, de locatie, het aantal vierkante meters en het type bedrijfspand. Lastige keuzes als je niet weet waar je moet beginnen. Geen probleem, want wij helpen je daar graag bij!

desk image

Het budget voor je bedrijfsruimte


Elk bedrijf heeft te maken met verschillende budgetten. Misschien groeit je bedrijf hard, maar wil je niet te grote bedragen kwijt zijn aan de huur van het kantoorpand. Of vind je dit juist belangrijk en heb je hier veel meer voor over? Hoe dan ook, er zullen sowieso knopen over het budget van de nieuwe kantoorruimte doorgehakt moeten worden. Al is het alleen maar een richtlijn. Hoe zorg je er dan voor dat je het maximale uit jouw budget kan halen?


Ten eerste: wees creatief. Want juist op die manier kun je het onderste uit de kan halen. In de meeste gevallen is het zo dat wanneer je een kantoor in een business center huurt, je de kosten voor de gezamenlijke faciliteiten en services deelt. Ten tweede is het belangrijk om het verschil te weten tussen een kale huurprijs en een all-in-one huurprijs. Vergelijk deze nooit met elkaar! Bij een all-in-one huurprijs zitten de kosten voor gas/water/licht, internet en telefonie en receptie al inbegrepen. In sommige gevallen zitten hier zelfs de kosten van een parkeerruimte en vergaderruimte al in. Bij een kale huur is dit allemaal niet het geval. Meestal ben je met een all-in-one prijs wel een stuk goedkoper uit. Tot slot is het onderhandelen over de prijs een belangrijk onderdeel. Vraag bijvoorbeeld naar korting per maand, een huurvrije maand of onderhandel over de voorwaarden. Is onderhandelen niet je sterkste punt? Onze vastgoedmakelaars bij Deskfinder kunnen dit wel, en helpen jou hier graag bij.

 

desk image
usp icon1

De locatie

Als je eenmaal een budget bepaald hebt, is het tijd voor de volgende stap. Waar ben je van plan een kantoorruimte te huren? Wordt het Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht? De Amsterdamse Zuidas staan natuurlijk bekend als hét financiële centrum van Nederland, waar de grote namen gevestigd zitten. Maar dat betekent ook dat de huurprijzen hier een stuk hoger zijn. Mocht je meer interesse hebben in kantoorruimtes die niet voor de hoofdprijs te huur staan, dan is het aan te raden om naar andere wijken te kijken. Aan de rand van een grote stad wordt vaak een hoop aangeboden. In de meeste gevallen zijn deze plekken ook nog eens hartstikke goed bereikbaar. Ga voor je bedrijf na in welke stad je wilt vestigen en ga in deze stad op zoek naar de mooiste bedrijfspanden. Filter het aanbod op Deskfinder per stad en ga op zoek naar jouw perfecte bedrijfspand.
usp icon1

Soort bedrijfspand

De volgende vraag is natuurlijk wat voor soort kantoorruimte je wilt huren. Ga je voor een bedrijfsruimte in een business center of kies je liever voor een bedrijfsverzamelgebouw? Wanneer je voor een gemeubileerde kantoorruimte wilt gaan, dan is het verstandig om te zoeken naar kantoorpanden in een business center. Hier zijn vaak ook vergaderruimtes beschikbaar en is er een receptie. Daarnaast kan werken in zo’n business center ook nog eens wonderen doen voor je netwerk.

Kies je liever voor een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw? Het voordeel hiervan is dat je als bedrijf goed bereikbaar bent. Deze panden liggen in de meeste gevallen namelijk langs de snelweg. Het pand bestaat uit verschillende kantoorruimtes die elk door verschillende bedrijven worden gehuurd, wat netwerken ook gemakkelijk maakt. In de meeste gevallen heb je hier geen receptie. Grappig feitje: dit type bedrijfspand is de afgelopen tien jaar de meest populaire in Nederland.

usp icon1

Soort voorzieningen

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de voorzieningen die aanwezig zijn in een kantoor. Natuurlijk is internet een van de belangrijkste voorzieningen in een bedrijfspand. Maar daar komen ook andere onderdelen bij kijken. Is er een gedeeld toilet met de andere huurders van het pand, of heb je deze voor jezelf? Bekijk ook of er wellicht een douche nodig is, voor de sportende werknemers van jouw bedrijf die voor hun werk een work-out willen doen. Welke onderdelen moet de keuken bevatten en hoe zit het met de schoonmaak? Verdere voorzieningen om rekening mee te houden zijn: een huismeester, postservice, eigen postvakje, vergaderruimtes en parkeerplekken.

usp icon1

Bepaal het aantal vierkante meters

Is je bedrijf hard aan het groeien en denk je de komende tijd nog wel meer mensen aan te moeten nemen? Dan is het verstandig om dit in je achterhoofd te houden bij het zoeken van een nieuw bedrijfspand. Gemiddeld heeft elke medewerker zo’n zeven vierkante meter nodig in het kantoor. In de meeste gevallen klopt dit, maar toch gaat deze regel niet altijd helemaal op. Bij een klein bedrijf wordt de ruimte al snel te groot, en bij een groot bedrijf juist te klein. Zo’n 20 vierkante meter voor vier personen is in dat geval een betere maatstaf om aan te houden. Bedenk daarnaast ook hoe je de ruimte in wilt delen. Is er een vergaderruimte? Moet er een grote tafel in komen om gezamenlijk te kunnen lunchen en wil je als baas je eigen, afgesloten ruimte hebben? Ook dit is belangrijk om mee te nemen bij het berekenen van het aantal vierkante meters dat je nodig denkt te hebben.